nieuws

Steeds meer bedrijven betalen factuur te laat

bouwbreed Premium

nieuwkuijk – Verslechterd betaalgedrag brengt steeds meer bedrijven in liquiditeitsproblemen. Bijna de helft van de Nederlandse ondernemingen klaagt dat meer dan 30 procent van de facturen te laat wordt betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Interview-NSS in opdracht van Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN). Bij een op de vijf bedrijven wordt meer dan 70 procent van […]

nieuwkuijk – Verslechterd betaalgedrag brengt steeds meer bedrijven in liquiditeitsproblemen. Bijna de helft van de Nederlandse ondernemingen klaagt dat meer dan 30 procent van de facturen te laat wordt betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Interview-NSS in opdracht van Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN).

Bij een op de vijf bedrijven wordt meer dan 70 procent van de rekeningen te laat betaald. Als belangrijke reden voor het late betalen worden financiële problemen bij de debiteur genoemd (36 procent). Een kwart van de ondervraagden denkt dat de debiteur van tevoren al van plan was om laat te betalen.

De liquiditeit van het Nederlandse bedrijfsleven is door deze situatie het afgelopen jaar sterk onder druk komen te staan. Het totaal aan uitstaande vorderingen is bij een op de vijf bedrijven 1 miljoen euro of hoger en overschrijdt bij meer dan de helft van de ondernemingen de kwart miljoen euro.

Reageer op dit artikel