nieuws

Uitstel Berlaymont kost België hoge boete

bouwbreed Premium

brussel – België moet vanaf gisteren een boete betalen aan de Europese Commissie van 221.000 euro per maand omdat de renovatie van het Berlaymontgebouw, het stervormige hoofdkwartier van de Commissie in Brussel, niet op tijd af is. Omdat de meer dan 3000 Europese ambtenaren niet in het gebouw kunnen, dat zij in 1991 moesten verlaten […]

brussel – België moet vanaf gisteren een boete betalen aan de Europese Commissie van 221.000 euro per maand omdat de renovatie van het Berlaymontgebouw, het stervormige hoofdkwartier van de Commissie in Brussel, niet op tijd af is.

Omdat de meer dan 3000 Europese ambtenaren niet in het gebouw kunnen, dat zij in 1991 moesten verlaten om het asbestvrij te maken en vervolgens te renoveren, moet België vanaf gisteren tevens de huur betalen van de gebouwen waar de Europese ambtenaren sedert 1991 zijn ondergebracht. Dat is 1,5 miljoen euro per maand tot het Berlaymontgebouw klaar is.

Volgens verschillende aannemers die bij de renovatiewerkzaamheden zjn betrokken, zal het gerenoveerde gebouw zeker niet vóór 1 juni opgeleverd kunnen worden en wordt het op zijn vroegst september-oktober.

Dat zou inhouden dat de rekening voor de Belgische belastingbetaler nog 4 tot 5 keer zo hoog kan oplopen.

Reageer op dit artikel