nieuws

Uitgaanscentrum in tramremise

bouwbreed

AMSTERDAM – De oude tramremise aan de Tollensstraat in Amsterdam wordt een uitgaanscentrum. TV-producent Harry de Winter wil in het complex drie theaterzalen bouwen met in totaal 1200 plaatsen. Daarnaast is er ruimte voor een restaurant, een nachtclub en een bioscoop. De Winter zoekt al heel lang naar een plek voor een eigen theater. Volgens […]

AMSTERDAM – De oude tramremise aan de Tollensstraat in Amsterdam wordt een uitgaanscentrum. TV-producent Harry de Winter wil in het complex drie theaterzalen bouwen met in totaal 1200 plaatsen. Daarnaast is er ruimte voor een restaurant, een nachtclub en een bioscoop.

De Winter zoekt al heel lang naar een plek voor een eigen theater. Volgens hem is de tramremise van ruim 15.000 vierkante meter uitermate geschikt voor kleinere producties en kleinschalige festivals. Over de aankoop van het complex dat een monumentenstatus heeft, moet nog overeenstemming worden bereikt met het stadsdeel. Eerder zag hij het Nieuwe de la Mar-theater in de Marnixtraat in handen vallen van Joop van den Ende.

Oud-West heeft gedurende enige jaren geprobeerd met ontwikkelaar BPF plannen te maken voor de remise. Er zouden aanvankelijk een sportvoorziening, een bibliotheek, een stadsdeelkantoor en ruim tweehonderd woningen worden gebouwd. Maar volgens BPF is het onmogelijk een acceptabele exploitatie te realiseren.

Reageer op dit artikel