nieuws

Saint-Gobain neemt Plafométal over

bouwbreed

parijs – Saint-Gobain Isover heeft de Franse producent Plafométal overgenomen. Het Noord-Franse bedrijf is marktleider in eigen land op het gebied van metalen plafonds, profielen voor systeemwanden en grids voor systeemplafonds. In vier productielocaties werken in totaal bijna 150 mensen. De omzet is 35 miljoen euro. Met deze overname versterkt Saint-Gobain zijn positie in de […]

parijs – Saint-Gobain Isover heeft de Franse producent Plafométal overgenomen. Het Noord-Franse bedrijf is marktleider in eigen land op het gebied van metalen plafonds, profielen voor systeemwanden en grids voor systeemplafonds.

In vier productielocaties werken in totaal bijna 150 mensen. De omzet is 35 miljoen euro. Met deze overname versterkt Saint-Gobain zijn positie in de systeemplafonds. In 2001 kochten de Fransen het Nederlandse API en eind 2003 het Portugese Gabelex. De drie ondernemingen worden samengevoegd in de nieuwe divisie Metal Ceilings & Systems. De huidige directeur van API en Gabelex Joost Morsink wordt directeur van de divisie. Deze zal met 300 medewerkers een omzet van 60 miljoen behalen.

Reageer op dit artikel