nieuws

Experts adviseren gemeente Maastricht over tunnel A2

bouwbreed

maastricht – Na klachten van raadsleden dat ze onvoldoende kennis in huis hebben om hun zegje te kunnen doen over de tunnelbak voor de A2 door Maastricht, zal de raad worden bijgestaan door experts.

De nog te benoemen deskundigen moeten de raad helpen bij het controleren van het werk en het bewaken van het budget.

De aanleg van een 2,2 kilometer lange A2-tunnel door Maastricht is een ingewikkeld werk, en raadsleden krabben zich bij herhaling achter de oren als ze het dossier zien. Elke beslissing heeft vergaande juridische en financiële consequenties.

Het gaat om het grootste infrastructurele project in Zuid-Limburg. Momenteel is de gemeente bezig met het opstellen van spelregels voor geïnteresseerde projectontwikkelaars, aannemers en andere betrokken partijen. Die moeten aan de hand daarvan aangeven voor welk deel van het project ze willen inschrijven, en met wie ze willen samenwerken.

Reageer op dit artikel