nieuws

Eemshaven komt steeds meer in trek

bouwbreed Premium

eemshaven – De Eemshaven raakt als bedrijventerrein serieus in trek. Bouwstoffenleverancier Theo Pouw uit Utrecht wil zich met een nieuw te bouwen recycling- en overslagfabriek vestigen in de Eemshaven.

Het bedrijf, dat aanvankelijk de locatie Delfzijl op het oog had, is leverancier van primaire en secundaire bouwstoffen voor de grond-, weg- en waterbouw. De nieuwe vestiging in de Eemshaven, waarover de directie van Theo Pouw binnen enkele weken een definitief besluit neemt, moet aan ruim vijftig mensen werk bieden.

Directeur Theo Pouw van het recyclingbedrijf denkt met de locatie Eemshaven onder meer te mikken op de aldaar te ontwikkelen activiteiten van het zogeheten Ecodock, de in aanbouw zijnde ontmantelingswerf van tankers en mogelijk ook boortorens. Met name bij de laatste activiteit moet veel beton worden hergebruikt. Daarbij komt Theo Pouw, als de nieuwbouw in de Eemshaven definitief doorgaat, nadrukkelijk in beeld.

Het bedrijf Theo Pouw heeft in totaal 250 mensen in dienst en een jaaromzet van 52 miljoen euro. Het gebied Eemshaven, het meest noordelijke havengebied van Nederland, is door velen jarenlang beschimpt als mislukt en afgedaan.

Toch begint het alternatief voor het havengebied van Rotterdam, buiten havens als Vlissingen en Den Helder, de laatste maanden – ondanks de economische malaise – steeds meer in trek te komen.

Recentelijk besloten ook bedrijven als Bavaria, Agrifirm en Biovalue zich in de Eemshaven te vestigen. Net als Theo Pouw is ook de Fabriek voor Diastatische Producten in Leiden van plan nieuwbouw in de Eemshaven te realiseren.

Reageer op dit artikel