nieuws

Overijssel laat plan randmeer varen

bouwbreed Premium

zwolle – De provincie Overijssel laat het plan om een randmeer tussen de Noordoostpolder en de Kop van Overijssel te realiseren, definitief varen. Het ministerie van VROM heeft er geen geld voor over en de provincie kan het project niet alleen bekostigen. Het randmeer was vooral bedoeld om de waterhuishouding te vereenvoudigen. Twee jaar geleden […]

zwolle – De provincie Overijssel laat het plan om een randmeer tussen de Noordoostpolder en de Kop van Overijssel te realiseren, definitief varen. Het ministerie van VROM heeft er geen geld voor over en de provincie kan het project niet alleen bekostigen.

Het randmeer was vooral bedoeld om de waterhuishouding te vereenvoudigen. Twee jaar geleden bleek uit een haalbaarheidsstudie van het ministerie al dat de kosten van het meer niet tegen de baten opwogen. Ook de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder zijn tegen het randmeer. Steenwijkerland heeft zich wel altijd positief uitgelaten over het meer.

De kosten van het aanleggen van een groot meer bedragen meer dan 1 miljard euro.

Reageer op dit artikel