nieuws

Limburg eist einde bouwstop langs Maas

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – De provincie Limburg wil langs de Maas weer kunnen bouwen. Zeven jaar na de invoering van de bouwstop langs deze regenrivier eist de provincie van de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat dat er incidenteel weer langs de Maas mag worden gebouwd. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Limburg laten weten aan de […]

MAASTRICHT – De provincie Limburg wil langs de Maas weer kunnen bouwen. Zeven jaar na de invoering van de bouwstop langs deze regenrivier eist de provincie van de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat dat er incidenteel weer langs de Maas mag worden gebouwd.

Dat hebben Gedeputeerde Staten van Limburg laten weten aan de betrokken ministers. Zij overhandigden een eisenpakket waaruit blijkt dat Limburg niet langer accepteert wat is voorgeschreven in de zogenoemde Beleidslijn Ruimte voor de Rivier. “Limburg weet dat een ontketende rivier ruimte nodig heeft”, schrijven GS in het boekje Onze Maas, dat zij maandag aan de bewindslieden aanbieden.

Over een gebied van ruim 200 vierkante kilometer, oftewel 10 procent van het Limburgse grondgebied, heeft de provincie niets te vertellen en zwaait Rijkswaterstaat de scepter. “De ruimte voor wenselijke ruimtelijke ontwikkelingen is daardoor in de praktijk vrijwel nul”, aldus GS. De Beleidslijn handhaaft langs de Maas de situatie van 1997. “De samenleving ontwikkelt zich, maar niet langs de Maas”, vatten Gedeputeerde Staten het probleem samen.

Reageer op dit artikel