nieuws

Europese subsidie hoogwaterbestrijding

bouwbreed Premium

den bosch – Noord-Brabant krijgt een kleine 3 miljoen euro aan Europese subsidies voor hoogwaterbestrijding. Het geld gaat naar drie hoogwaterprojecten in Brabant en twee grensoverschrijdende hoogwater- en droogtestudies voor de Dommel en de Mark. De subsidie maakt deel uit van een pot van 5,6 miljoen euro voor de bouw van een noordwest-Europees kenniscentrum dat […]

den bosch – Noord-Brabant krijgt een kleine 3 miljoen euro aan Europese subsidies voor hoogwaterbestrijding. Het geld gaat naar drie hoogwaterprojecten in Brabant en twee grensoverschrijdende hoogwater- en droogtestudies voor de Dommel en de Mark.

De subsidie maakt deel uit van een pot van 5,6 miljoen euro voor de bouw van een noordwest-Europees kenniscentrum dat vanaf 2008 modellen gaat ontwikkelen voor maatregelen tegen wateroverlast. Daarvan profiteren behalve de provincie en waterschappen de Duitse deelstaat Hessen.

Het Europese kenniscentrum komt vlak bij de Technische Universiteit van het Duitse Darmstadt. Het geld voor Brabant is bedoeld voor drie Brabantse projecten.

De wateroverlast in Roosendaal en Steenbergen wordt verminderd door over een lengte van 15 kilometer de Steenbergsche Vliet zijn natuurlijke overstromingsvlakten terug te geven.

Reageer op dit artikel