nieuws

Mogelijk doorstart voor failliet Kraft

bouwbreed

emmen ­ Het eind vorige week door de rechtbank in Assen failliet verklaarde bedrijf Kraft in Emmen, producent en installateur van vooral kunststof ramen en kozijnen, maakt goede kans op een doorstart. Hoewel de bank vorige week vanwege acute liquiditeitsproblemen de stekker uit het bedrijf met tachtig werknemers trok, heeft Kraft nog een goed gevulde […]

emmen ­ Het eind vorige week door de rechtbank in Assen failliet verklaarde bedrijf Kraft in Emmen, producent en installateur van vooral kunststof ramen en kozijnen, maakt goede kans op een doorstart. Hoewel de bank vorige week vanwege acute liquiditeitsproblemen de stekker uit het bedrijf met tachtig werknemers trok, heeft Kraft nog een goed gevulde orderportefeuille. Dat is de conclusie van curator E. Heuzeveldt na een eerste overleg met de Duitse eigenaar C. Kraft van het gelijknamige bedrijf.

Volgens Heuzeveldt zal een doorstart in elk geval niet onder de leiding van Kraft gebeuren, aangezien de eigenaar niet over voldoende middelen beschikt. Gezocht wordt nog naar een geschikte overnamekandidaat.

Kraft produceert, assembleert en monteert kunststof kozijnen, ramen, serres, rolluiken en dakkapellen op maat. Klanten zijn vooral aannemers, die volgens Heuzeveldt door de malaise in de bouw geneigd zijn hun betalingen aan leveranciers uit te stellen. Hierdoor is bij Kraft de debiteurenstand razendsnel opgelopen.

Ook heeft het bedrijf te veel energie moeten steken in de nevenvestiging in Assen. Het faillissement beslaat acht bv�s van Kraft: het moederbedrijf en zeven werkmaatschappijen.

Reageer op dit artikel