nieuws

Provincie stelt bouwplan boven streekplan

bouwbreed

den haag ­ De gemeente Heemstede en de provincie Noord­Holland wijken te makkelijk af van een streekplan ten behoeve van een bouwplan. Dat stelt de Raad van State. In een onlangs in Den Haag bekendgemaakte uitspraak haalt het rechtscollege een bestemmingsplan onderuit dat de bouw van 34 appartementen mogelijk maakt in Heemstede.

De vier appartementengebouwen zijn gedeeltelijk gepland op de plaats van een oud schoolgebouw, en gedeeltelijk daarbuiten. Om de uitbreiding van het bouwvlak mogelijk te maken heeft de gemeente een uitzondering gemaakt op het streekplan Kennemerland, dat uitsluitend vervanging van bebouwing toestaat. Dat is echter niet geheel volgens de regels gebeurd, concludeert de Raad van State. Het rechtscollege stelt dat de vereiste urgentie van de appartementenbouw ontbreekt.

De gemeente had daarom de herziening van het streekplan moeten afwachten. De goedkeuring van het bestemmingsplan door de provincie is dan ook teruggedraaid door de Raad van State.

Reageer op dit artikel