nieuws

Winstdelingsregeling drukt verzuim

bouwbreed

Winstdelingsregeling drukt verzuim

alphen aan den rijn – Duijvelaar Pompen, een fabrikant van pompinstallaties en pompen, heeft een ziekteverzuim van 4,4 procent. Dat is bijna 30 procent lager dan het gemiddelde in de branche. Directeur J. Stoop denkt dat de goede gezondheid van zijn medewerkers samenhangt met de winstdelingsregeling van het bedrijf. Jaren geleden heeft de onderneming afgesproken om de winstdeling te koppelen aan het ziekteverzuim. Bij een later ingevoerde bonus is dezelfde constructie toegepast. De afspraken hadden helemaal niet het doel het verzuim te drukken, maar blijken nu wel dat effect te hebben. In het kort komt de regeling erop neer dat een werknemer wordt gekort op de winstdeling. Hierbij geldt een maximum van 22 dagen, de winstdeling is dan wel helemaal verbruikt. Daar staat tegenover dat wie weinig ziek is tot maximaal vijf extra snipperdagen kan sparen. De extra vrije dagen kunnen worden opgenomen maar worden verzoek ook uitbetaald.

Reageer op dit artikel