nieuws

Herbouwplannen WTC New York van de baan

bouwbreed

Alle plannen voor herbouw van de twee torens van het World Trade Center in New York zijn van de baan. Op de plaats waar zij stonden, komt een klein monument voor de slachtoffers van de terreurdaad van 11 september en een aantal kantoorflats die ongeveer half zo hoog als de torens zullen worden.

Dit heeft de nieuwe burgemeester van de grootste Amerikaanse stad, Mike Bloomberg, volgens Amerikaanse media gezegd. Tijdens een ontmoeting van de burgemeester met de commissie voor wederopbouw van het verwoeste terrein in Manhattan kwam het voorstel aan de orde de puinhopen te verwerken in een reusachtig monument en het ongeveer 65.000 vierkante meter grote terrein niet meer te bebouwen. Bloombergs voorganger, Rudolf Giuliani, heeft dat vorige week bij zijn vertrek voorgesteld. Maar volgens Bloomberg is dat door de grote behoefte aan kantoorruimte in New York en de economische waarde van het verwoeste gebied onuitvoerbaar.

Reageer op dit artikel