nieuws

Veel kritiek op plannen Heijmans

bouwbreed

Omwonenden van de locatie waar Heijmans een nieuw onderkomen voor zichzelf wil bouwen, zijn niet te spreken over de plannen van het bouwbedrijf. Er is behoorlijke kritiek op een aantal punten in het voorontwerp van het bestemmingsplan.

Bouwconcern Heijmans wil graag verhuizen. Twee maanden geleden maakte het bedrijf bekend geen uitbreidingsmogelijkheden meer te zien op de huidige locatie in Rosmalen. Daarnaast zal over enkele jaren de Zuid-Willemsvaart gedeeltelijk over het huidige terrein komen te liggen. Daarom kocht Heijmans een nabijgelegen terrein met de intentie daar twee kantoren te bouwen. Tijdens een bijeenkomst voor omwonenden bleek dat niet iedereen dat voornemen ziet zitten. Vooral de hoogte van de twee gebouwen – zes en tien verdiepingen – roept veel protest op. Ook moet er een nieuwe toegangsweg aangelegd worden naar het terrein. Omwonenden vrezen dat deze ontwikkelingen voor een totaal ander aanzicht in het woongebied zullen zorgen.

Reageer op dit artikel