nieuws

Zzp’ers halen toch hun gelijk

bouwbreed

De twee zzp’ers die in de zomer van 1999 opzien baarden door het Samenwerkingsverband Voor Vaklieden (SVV) in Roosendaal van oplichting te betichten, trekken uiteindelijk aan het langste eind. De rechtbank van Breda heeft het SVV veroordeeld tot onmiddellijke betaling van respectievelijk 17.000 en 6500 gulden aan de twee.

Het zag er aanvankelijk niet gunstig uit voor de Rotterdammer

H. van Heusden en de Hagenaar A. Klein Koerkamp. SVV voelde zich door de beschuldigingen van de Stichting Belangen Organisatie Zelfstandige Zonder Personeel (SBO ZZP) in zijn goede naam aangetast en stapte naar de rechter. De geëiste schadevergoeding van enkele miljoenen guldens werd door de rechter afgewezen, maar SBO ZZP moest wel een rectificatie publiceren.

Nu de Bredase rechtbank de vorderingen van Van Heusden en Klein Koerkamp alsnog voor een groot deel heeft toegewezen, grijpt SBO ZZP de situatie aan om andermaal de beschuldigende vinger op het SVV te richten. Kern van de verwijten is dat het SVV gemaakte omzetten heeft achtergehouden. “Oplichting? Het laat zich raden”, drukt de belangenorganisatie zich in een persbericht toch een stuk gematigder uit dan twee jaar geleden. “Als SBO ZZP de boekhouding van deze zzp’ers niet had nagekeken, dan waren zij de dupe geweest van het handelen van SVV, want zelfs de accountants van deze zzp’ers hadden het verschil niet ontdekt, want zo ingewikkeld had SVV de afrekeningen in elkaar gezet”, steekt de belangenorganisatie in een ronkend persbericht een pluim op de eigen hoed.

Kwade opzet blijkt niet uit de vonnissen van de rechtbank. Wel is gebleken dat het SVV een heleboel dingen heeft beweerd die uiteindelijk niet konden worden bewezen.

Reageer op dit artikel