nieuws

Schuifvast monteren op montagerail

bouwbreed

Walraven BV toont op de VSK 2000 zijn nieuwe montagerailsysteem BIS RapidRail. Met een kwartslag draaiing worden componenten geplaatst en deze zijn verschuifbaar tot ze op hun uiteindelijke plaats met een schroefverbinding worden vastgezet.

Het gehele montagesysteem bestaat uit verschillende typen montagerail, railconsoles en toebehoren zoals schuifmoeren, kogelscharnieren, hamerkopbouten en railverbindingsstukken.

Alle toebehoren zijn voorgemonteerd en door een kunststof veerring met een kwartslag draaiing ‘schuifvast’ aan de rail te monteren. Door het speciale gatenpatroon is de rail tweezijdig te gebruiken, waardoor de toebehoren ook aan de kant van de montagegaten zijn te bevestigen.

Voor de montage van onder meer de RapidRail heeft Walraven betonschroeven in haar assortiment opgenomen die zonder plug direct in het boorgat kunnen worden bevestigd.

Met het nieuwe computerprogramma CAD-FiX is het mogelijk railconstructies te ontwerpen, te tekenen en door te rekenen. In een onderdelenlijst kan het gezochte onderdeel worden aangeklikt en direct in een tekening en berekening worden gezet. Het getekende railsysteem in symbolen is vervolgens direct naar een AutoCAD-tekening te vertalen.

Walraven BV, Mijdrecht, telefoon (0297) 233000

Reageer op dit artikel