nieuws

Woningbeheer IBC over naar Vesteda

bouwbreed

den haag – Koninklijke IBC trekt zich terug uit het beheer van woningen. De activiteiten worden overgedragen aan Vesteda.

“Het beheer van woningen was ondergebracht in ons bedrijf Nedu”, aldus Peter Bassa van IBC. “Deze activiteiten sloten echter niet aan op de andere werkzaamheden van IBC. Wat achterblijft in Nedu is makelaardij, die blijft gewoon voor IBC werken.”

IBC en Vesteda zijn geen onbekende voor elkaar. Nedu beheerde namelijk exclusief 3500 woningen voor de grootste woningverhuurder in Nederland. De totale portefeuille van Vesteda omvat zo’n 50.000 woningen met een waarde van circa 8 miljard gulden. In de nieuwe opzet gaat Vesteda ook het beheer doen. Bassa: “De beheersafdeling van Nedu gaat over naar Vesteda.”

Reageer op dit artikel