nieuws

Opdracht voor Tweede Beneluxtunnel verstrekt

bouwbreed

De Tweede Beneluxtunnel onder de Nieuwe Maas in rijksweg A4 wordt gebouwd door De Hollandse Combinatie Benelux, bestaande uit Hollandsche Beton – en Waterbouw BV, Van Hattum en Blankevoort BV en Dirk Verstoep BV. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van f. 360 miljoen (ex btw).

Dit is bekend gemaakt door de opdrachtgever, de Bouwdienst van Rijkswaterstaat. Deze dienst treedt ook op als directie. De opdracht is 1 oktober verstrekt. Hollandse Combinatie Benelux (HCB) was dit voorjaar de laagste aanbieder bij de openbare aanbesteding met voorafgaande selectie. HCB is momenteel bezig bij het bouwdok in Barendrecht waar de elementen gemaakt zullen worden met aanbrengen van een bronbemaling. Die is nodig om het dok droog te houden als het eenmaal is leeggepompt. Op de bouwlocatie bij de Nieuwe Maas zal vanaf 1 december volop worden gewerkt.

Het werk van HCB omvat behalve de bouw van de nieuwe tunnel, ten oosten van de huidige ook nog de bouw van twee dienstengebouwen, de aanleg van technische installaties in de tunnel, het aanpassen van de bestaande Beneluxtunnel en het ontwerpen en de uitvoering van wegsignalering over het wegvak van het Kethelplein tot aan de Beneluxster. De werkzaamheden zijn een onderdeel van de verbreding van de A4 tussen het Kethelplein en de Beneluxster, welke in opdracht en onder toezicht van de Regionale Directie Zuid-Holland van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd.

HCB gaat de Tweede Beneluxtunnel in augustus 2001 opleveren. De tunnel wordt dan ook in gebruik genomen. Het gehele project inclusief de ombouw van de bestaande tunnel wordt opgeleverd in de zomer van 2002.

Reageer op dit artikel