nieuws

Den Haag volhardt in sloop Blauwe Aanslag

bouwbreed

De gemeente Den Haag houdt vast aan de sloopplannen voor De Blauwe Aanslag voor de aanleg van een fietspad. Dit bleek uit het oordeel van de Raad van State in Den Haag. De raad heeft het verzoek behandeld van bewoners en ondernemers om het gewijzigde bestemmingsplan te schorsen.

Het gebouwencomplex is sinds 1980 in gebruik als woon – en werkgemeenschap en staat volgens de gemeente de doorstroom van het verkeer over de geplande centrumring in de weg. De gemeente wil de ring laten aansluiten op de stadsvernieuwing in de Schilderswijk, hetgeen leidt tot de sloop van De Blauwe Aanslag en zo’n zes andere woningen.

De provincie heeft het bestemmingsplan goedgekeurd. Plannen voor de nieuwbouw moeten nog ontwikkeld worden. Ondertussen is de gemeente al begonnen met de onteigeningsprocedure en loopt er nog een civiele procedure tussen de gemeente en De Blauwe Aanslag.

De sloop begint volgens gemeentelijk woordvoerder J. Potter naar verwachting medio volgend jaar. De Raad van State oordeelt eerst over het schorsingsverzoek. De uitspraak is vrijdag 17 oktober.

Reageer op dit artikel