nieuws

Koppeling van calculatiepakket aan machines

bouwbreed Premium

Matrix Bouwtechnische Automatisering uit Nijmegen toont op de beurs onder meer het calculatiepakket MatrixKozijn LT voor kleinere timmerfabrieken. Door met de muis op het beeldscherm het kozijn te schetsen en alle vlakken aan te klikken worden de kozijnen snel ingevoerd en zijn direct de kostprijs en de aanzichttekeningen gereed en kan de gebruiker alle ramen-, deuren- en afkostlijsten uitdraaien. Vanuit MatrixKozijn is er een directe aansturing mogelijk van de afkortmachines van H en M en Reinhardt.

Deze kunnen daarna direct met de productie beginnen. Een door het programma gegenereerd bestand voor de pennen – en profileermachine BMH van Bos kan vervolgens worden ingelezen op de computer van deze machine, die vervolgens direct met de productie kan starten. Matrix heeft bovendien een directe koppeling gemaakt voor de PenPro van Vertongen. Ook voor deze machine wordt een bestand gegenereerd dat door de machine wordt ingelezen. Daardoor wordt het controleren en aanpassen van de lijsten op het beeldscherm mogelijk, waarna ook deze machine direct met de procuctie begint.

Reageer op dit artikel