nieuws

ENW subsidieert Deense geluidswal

bouwbreed

De in het oosten van Denemarken gevestigde Elektriciteitsmaatschappij NESA bouwt mede met steun van de Nederlandse collega-energieproducent ENW de komende zomer langs 540 meter autosnelweg een geluidwerend scherm met 280 m2 zonnepanelen.

Het po zal dienen als proef in het kader van het Thermieprogramma van de EU, die 35 procent van de kosten (circa f. 1,3 miljoen) financiert. De NESA zelf betaalt 25 procent en de rest wordt opgebracht door vier partners, waaronder behalve ENW ook de Ierse elektriciteitsproducent ESB.

De partners verzekeren zich op deze wijze van de nodige ervaring voor de realisering van soortgelijke poen op eigen terrein. In Denemarken heeft NESA de primeur met in een geluidwerend scherm geintegreerde zonnepanelen. De capaciteit wordt ongeveer 30.000 kilowattuur per jaar.

Reageer op dit artikel