nieuws

Compacte sleuvengraver voor de verhuurmarkt

bouwbreed

De kleinste, recent door Vermeer ontwikkelde V-1150 sleuvengraver is speciaal ontworpen voor het ingraven van kabels en leidingen van kleinere diameters.

In dit verband valt te denken aan telefoonkabels, leidingen ten behoeve van een centraal antenne-systeem, sproeileidingen voor plantsoenen, tuinen en golfbanen, huisaansluitingen etc.

De zelfrijdende machine is compact en stevig geconstrueerd en eenvoudig te bedienen, vooral ook op beperkte werkplekken.

De V-1150 wordt aangedreven door een Honda benzinemotor die een vermogen levert van 8 kW (11 pk). Deze motor wordt beschermd door een stalen omkasting waar normaal gesproken een kunststofuitvoering wordt gebruikt. De graafcapaciteit van deze machine bedraagt een sleufdiepte van 76 cm bij een breedte van 10 tot 15 centimeter. Alle aandrijfdelen zoals de hydrostatische aandrijving van de wielen, de slijtende delen van de graafboom, ketting en messen zijn overgedimensioneerd zodat de machine zeer wel geschikt is voor de verhuurbranche aangezien de onderhoudskosten dienovereenkomstig laag zijn.. Een urenteller vereenvoudigt het correct in rekening brengen van het aantal gewerkte uren.

Bij het ontwerpen van de machine is tevens aandacht geschonken aan de milieu-eisen o.a. door het op een handige plaats aanbrengen van de carter-aftapstop van de motor.

Veiligheid en bedieningsgemak zijn voor dit type machine van groot belang. De V-1150 heeft geisoleerde en kleurgecodeerde bedieningshendels om snelle identificatie mogelijk te maken. Indien de gebruiker de handgrepen van de machine loslaat dan stopt de werking van de machine onmiddellijk.

Reageer op dit artikel