nieuws

Franse uitgave over bewerken beton

bouwbreed

CERIB te Epernon in Frankrijk heeft een overzicht opgesteld van oppervlaktebehandelingen van betonprodukten. Het is (in het Frans) geschreven door J. Bresson en J. Rebitzer. Het gaat hen niet alleen om verse beton, maar ook om het bewerken van reeds verharde produkten.

Aan de orde komen marmeren, polijsten, verdichten, aanbrengen van een relief door gietvormen of matrijzen en wassen. Het oppervlak van verhard beton kan volgens de uitgave worden gezandstraald, gewassen, geetst met zuur, gebouchardeerd, gespleten of gepolijst. Ook is het mogelijk achteraf een oppervlaktestructuur aan te brengen. Van alle bewerkingen worden de technische en technologische achtergronden uitgebreid besproken.

De uitgave is te bestellen bij W.T. Molle van Eurotechalert, telefoon 015- 157919.

Reageer op dit artikel