nieuws

Uitneembaar bruggedeelte geplaatst

bouwbreed Premium

Het stalen middengedeelte van de nieuwe brug over het Tolhuiskanaal in Amsterdam-Noord is geplaatst. Dit onderdeel van het werk voor de bouw van de brug, die verder in beton is uitgevoerd, werd al twee keer uitgesteld. De weersomstandigheden waren begin deze week gunstig om de plaatsingsoperatie te ke doen. Het inhijsen van het uitneembare stalen middendek behoort tot de slotfase van de bouw van de brug door Aannemingsmaatschappij B.M. van Noordenne BV uit Nigtevecht (Utrecht). De gehele brug krijgt een lengte van 73,20 meter lang.

De breedte biedt met 12 meter ruimte aan twee rijstroken en twee voetpaden. Het dek met een gewicht van 55 ton is gemaakt door Niron Staal in Amsterdam-Noord. Het stalen middendek heeft een ruitvorm met afmetingen van 19×14 meter. Het middendek is uitneembaar gemaakt om in bijzondere gevallen doorvaatrt te bieden aan hoge transporten. Hiermee is tegemoet gekomen aan de wensen van woornbootbewoners en de ondernemingen op het bedrijvengebied Buikslootham. De brug wordt gebouwd in opdracht van de Stadsdeelraad Amsterdam-Noord en voor een bedrag van f. 1826000. Van Noordenne denkt de brug aan het Tolhuiskanaal tussen de Grasweg en de Distelweg in januari volgend jaar op te ke leveren.

Reageer op dit artikel