bouwbericht

Zorgeloos wonen in rijksmonument Wulperhorst

bouwbreed 689

Zorgeloos wonen in rijksmonument Wulperhorst

De beroemde pianist Wibi Soerjadi woonde met zijn Disney-figuren op buitenplaats De Wulperhorst. Voorheen de post van de staf van het Commando Tactische Luchtstrijdkrachten. Ook hebben er in het verleden asielzoekers gewoond. Het landhuis – dat ligt in het groen tussen Bunnik en Zeist – heeft nu een nieuwe eigenaar en wordt getransformeerd tot een woonfunctie voor ouderen met een optionele zorgbehoefte.

Gezondheidszorg

Verbouwen / renoveren / restaureren landgoed Wulperhorst tot 25 luxe zorgappartementen voor 24uurs zorg / bouwen 15 zorgappartementen aan de Tiendeweg.

ZEIST | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het monumentale hoofdhuis aan de Tiendweg, dat maar liefst 40 kamers telt, heeft sinds kort een nieuwe eigenaar: Panta Rhei Real Estate uit Amsterdam. Dit bedrijf ontwikkelt en ontwerpt ‘hoogwaardig, kwalitatief en duurzaam vastgoed voor de seniorenmarkt’. Panta Rhei realiseert ‘senior living concepten die zich met name richten op ouderen die nog geen structurele zorgvraag hebben’.

De Wulperhorst wordt hiervoor verbouwd en gerestaureerd, want het achterstallig onderhoud is groot. In het huis worden 25 luxe (zorg)appartementen gerealiseerd. Ook wordt er op het terrein een nieuw koesthuis gebouwd: hierin komen nog eens 15 zorgappartementen. Het bestaande koetshuis is vervallen en gaat tegen de vlakte. De paardenstal en grote kapschuur zijn nog wel in goede staat.

Aalberts Bouw uit Zeist is aangetrokken als hoofdaannemer, K6 Bouw als installatietechnisch adviseur en Hylkema Erfgoed is eveneens nauw betrokken bij de herontwikkeling van dit rijksmonument.

De buitenplaats is onderdeel van de Stichtse Lustwarande, een ‘snoer van landgoederen dat zich uitstrekt van Utrecht tot Rhenen’. Deze chique en hoogwaardige zone is gelegen op de overgang tussen de hoger en lager gelegen gebieden op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug.  Het ligt in het voormalige stroomdal van de Kromme Rijn.

Het rijksmonumentale landhuis is in 1858 gebouwd in opdracht van jonkheer J.L.R.A. Huydecoper. Het is een wit en classicistisch gebouw, naar een ontwerp van Samuel Adrianus van Lunteren. Het pand heeft een grote centrale hal met marmeren vloer en meerdere trappenhuizen. 

De bijbehorende parktuin is 5 hectare en heeft een rijke cultuurhistorische geschiedenis. Ook dit gebied wordt volledig hersteld en opnieuw ingericht. Dit park is ontworpen door J.D. Zocher. In de tuin bevond zich een enorme vijver die, via een zogenaamde Grand Canal, verbonden was met de Kromme Rijn. Zo was De Wulperhorst ook via het water bereikbaar. Delen van de Grand Canal zijn nog steeds zichtbaar in het terrein.

Huydecoper was ook eigenaar van Slot Zeist en landgoed Blikkenburg. De drie landgoederen lagen op een steenworp afstand van elkaar.


Plaats: Zeist
Opdrachtgever: Panta Rhei Real Estate
Ramingsgroep: 4 miljoen euro
Nummer: 524366


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Wekelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen van de mkb-aannemer? Meld je dan aan voor de CobouwVak nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel