bouwbericht

Honderd gasloze woningen op boomkwekerijlocatie Boskoop

bouwbreed 916

Honderd gasloze woningen op boomkwekerijlocatie Boskoop

Op een voormalige boomkwekerijlocatie in het gebied Torenpad West in Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn) verrijst volgend jaar een nieuwe wijk: Florissant Wonen. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben een overeenkomst gesloten over de realisatie van circa 100 woningen. Het gebied wordt gekenmerkt door veel water en groen, inclusief langzaam verkeer verbindingen en een hoogwaardige en duurzame inrichting van de openbare ruimte.

Wonen

Bouwen 100 gasloze woningen in het gebied Torenpad West, een voormalige boomkwekerijlocatie. De nieuwe wijk heet 'Florissant Wonen'

BOSKOOP | Initiatief | € 10.000.000 - € 50.000.000

Wethouder Gerard van As is blij met de ontwikkeling aan de westkant van Boskoop, omdat de gemeente komende jaren een stevige woningbouwopgave op haar af ziet komen. ,,De woningdruk in de Randstad is groot. Daarom is het mooi dat we straks weer 100 extra woningen op de markt kunnen zetten.’’ Het gaat volgens de wethouder om woningen zonder gasaansluiting.  ,,Dat past mooi in de duurzaamheidsambities van de gemeente.’’

Het te ontwikkelen gebied heeft een oppervlakte van circa zeven hectare en wordt ontsloten via de Zijde, een historisch lint die tevens een belangrijke ontsluitingsfunctie heeft voor heel Boskoop. De ruimtelijke structuur is bepaald door het bestaande landschap, met langgerekte sloten en de smalle kavels van het veenweidegebied. Bijna alle woningen – twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen en rijwoningen – zullen aan het water grenzen, aldus AM. Veel woningen krijgen bovendien de beschikking over een zogenaamde overtuin: een tuin aan de andere kant van de watergang. Dit is een typisch Boskoops fenomeen, aldus de ontwikkelaar. AM heeft de ambitie om er nul-op-meter-woningen van te maken.

Architectenbureau Van Egmond is verantwoordelijk voor het ontwerp. Definitieve tekeningen zijn er nog niet, maar vrijwel zeker is dat de woningen in de stijl van de jaren dertig worden gerealiseerd.

Het is niet bekend wanneer precies wordt gestart met de bouw van fase 1. Het is in elk geval de bedoeling dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2018 in de verkoop gaan.


Plaats: Boskoop
Opdrachtgever: AM Wonen
Ramingsgroep: Nog niet bekend
Nummer: 433281


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel