bouwbericht

Focus Filmtheater Arnhem met buitenbios op dakterras

bouwbreed 446

Focus Filmtheater Arnhem met buitenbios op dakterras

In het centrum van Arnhem wordt momenteel druk gebouwd aan een nieuw Focus Filmtheater met grand café. Het pand krijgt vijf filmzalen met ongeveer 400 stoelen. BINX Smartility uit Groenlo is de aannemer van het project, de gemeente Arnhem opdrachtgever. DP6 Architectuurstudio uit Delft heeft het gebouw ontworpen. De oplevering staat gepland op 9 maart 2018.

Cultuur en religie

Bouwen Focus Filmtheater met 5 filmzalen (400 stoelen) aan het Audrey Hepburnplein 1. Betreft voormalige Europese aanbesteding met ref. nr.2016-09-00006. Procedure niet-openbaar.

ARNHEM | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het huidige filmtheater aan de Korenmarkt is te klein, uitbreiding bleek geen serieuze mogelijkheid. Bovendien dringen, met name op zaterdagavond, de geluiden van de Korenmarkt de filmzalen binnen, aldus de gemeente Arnhem.

Grootste betekenis voor de stad

De gemeente heeft meerdere locaties bekeken, maar uiteindelijk is voor het Kerkplein gekozen omdat deze locatie ‘de grootste betekenis voor de stad heeft’. In dit deel van de binnenstad is momenteel een renovatie bezig, met onder meer nieuwbouw van het provinciehuis, woningen in het Paradijs, het opnieuw inrichten van de Trans en de Jansbeek die straks weer door de binnenstad stroomt. ’Een filmtheater met leuke horecafunctie past perfect bij deze ontwikkelingen’, laat de gemeente weten.

Hoge transparante plint

Het nieuwe Focus moet een levendige plek in de binnenstad worden, aldus de architecten van DP6. ‘Een toegankelijke en gastvrije ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen en die de hele dag kunst, cultuur, ontspanning en horeca kan bieden’. In de gevel wordt gebruik gemaakt van elementen die veel voorkomen in het centrum van Arnhem, inclusief elementen uit de zogenaamde wederopbouw architectuur (hoge winkelpuien en metselwerkpatronen). Het gebouw krijgt een hoge, transparante plint. Vanuit de grote, houten publiekstrap die naar de verschillende filmzalen leidt is de toren van de Eusebiuskerk door het glasdak voortdurend zichtbaar. Het filmtheater krijgt ook een dakterras waar in de buitenlucht film gekeken kan worden.

Intiemer plein

De gemeente heeft al jaren de wens voor bebouwing van het Kerkplein. Het wordt nu ervaren als een groot, leeg plein dat een barrière vormt tussen de stad en de Rijn. Met een intiemer plein met doorlopende straten is de kans groter dat bezoekers straks ook doorlopen naar de Rijnkade. Naast de bouw van het filmtheater worden ook dertien luxe stadsvilla’s op het Kerkplein gebouwd. Deze stadsvilla’s zijn een project van Klokgroep Bouw & Ontwikkeling en verrijzen tussen het filmtheater en de Eusebiuskerk.


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: Gemeente Arnhem
Ramingsgroep: 11.4 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel