bouwbericht

Grootschalige renovatie naoorlogse PeGe-woningen Wijchen

bouwbreed 852

Grootschalige renovatie naoorlogse PeGe-woningen Wijchen

In Wijchen is bouwcombinatie Trebbe & Knaapen Groep nog tot maart 2018 bezig met de grootschalige renovatie van 419 zogenaamde PeGe-woningen. De woningen liggen de wijken Heilige Stoel, Kraaijenberg en Homberg.

Wonen

Renoveren 419 PeGe-woningen in de wijken Heilige Stoel, Homberg en de Kraaijenberg. Werk omvat o.a. vervangen indien nodig keuken en sanitair / verduurzamen buitengevels / plaatsen rookmelders en mechanische ventilatie. Woningen staan in diverse wijken. Wijk de Heilige Stoel met 126 woningen (opgeleverd medio 2017). Wijk Kraaijenberg met 161 woningen (opgeleverd november 2017). Wijk Homberg met 132 woningen (werkzaamheden opgeleverd maart 2018). Lommers heeft CV werkzaamheden uitbesteed aan Feenstra.

WIJCHEN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

PeGe staat voor Peter Guelen, architect en aannemer van deze woningen. Ze zijn in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw gebouwd volgens de stapelbouwmethode, en deels volgens een lichte montagebouwmethode.

Woningcorporatie en eigenaar Talis is opdrachtgever voor het renovatieproject. De ruim 400 woningen worden verduurzaamd en krijgen een nieuw uiterlijk. A3 Architecten maakte samen met Trebbe & Knaapen Groep het ontwerp voor de gevels. ‘Groot onderhoud aan de woningen is nodig om de komende 25 jaar prettig te kunnen blijven wonen’, aldus bestuurder Ronald Leushuis van Talis.

Asbestsanering

Alle woningen krijgen een nieuw dak, ook wordt het dakraam vervangen. De badkamer, keuken en toilet worden vernieuwd. De gevel wordt energiezuiniger, de vloer krijgt nieuwe isolatie. Verder worden elektra en riolering vervangen en worden de woningen brandveiliger. Ook is asbestsanering van de ventilatiekanalen noodzakelijk. De huurprijs van de woningen blijft gelijk, aldus Talis. Daarnaast wil de woningcorporatie bewoners de mogelijkheid geven om extra wensen te laten uitvoeren. Het gaat om werkzaamheden die buiten het technisch noodzakelijke vallen, zoals het vergroten van de badkamer, een vaste trap naar de zolder, een tweede toilet en/of extra aansluitingen. Huurders moeten deze aanpassingen wel zelf betalen.

De afgelopen jaren heeft Talis een aantal van haar huurwoningen in deze wijken verkocht met een koopregeling. De eigenaren van deze woningen krijgen een aanbod om ook mee te doen aan het onderhoud. Het onderhoud geeft een impuls aan de kwaliteit van de woningen én de wijk, aldus Talis


Plaats: Wijchen
Opdrachtgever: Talis
Ramingsgroep: 8 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel