bouwbericht

CHV-terrein Veghel: van mengvoederfabriek naar culturele hotspot

bouwbreed 735

CHV-terrein Veghel: van mengvoederfabriek naar culturele hotspot

Op het CHV-terrein in het Brabantse Veghel is bouwbedrijf Van de Ven, ook uit Veghel, begonnen met de bouw het nieuwe Theater De Blauwe Kei.

Cultuur en religie

Bouwen theater De Blauwe Kei met ca. 650 stoelen aan de Noordkade.

VEGHEL | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het CHV-terrein was ooit de locatie van de grootste mengvoederfabriek van Europa. Enkele jaren geleden is het Masterplan CHV-terrein vastgesteld: de gemeenteraad sprak de ambitie uit om in het oude havengebied het kunst- en cultuurcluster te realiseren.

Kleedkamers

De kelder van het theater – waar onder meer de kleedkamers voor de artiesten komen – is inmiddels gebouwd, de staalconstructie staat. Het nieuwe theater krijgt 650 stoelen. De Blauwe Kei was tot voor kort gehuisvest aan het Stadhuisplein, in het centrum van Veghel. Het is de bedoeling dat het nieuwe theater op CHV Noordkade in januari 2018 klaar is. Het theater krijgt straks vloerverwarming. Deze verwarming krijgt zijn warmte van het restwater van DMV Campina, een melkverwerkende fabriek die er vlak naast ligt.

Industrieel erfgoed

CHV Noordkade is de nieuwe thuishaven voor organisaties die zich richten op kunst, food, cultuur en vrijetijdsbesteding. ‘De ontwikkeling is belangrijk ter versterking van het centrumgebied, maar ook voor het behoud en herbestemming van industrieel erfgoed’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

CHV staat voor Coöperatieve Handels Vereniging, een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen. In 1915 verrees de eerste grote graansilo op het terrein. CHV vestigde zich op deze plek vanwege de centrale ligging in de Brabantse Meierij, maar ook vanwege de goede verbindingen over water en spoor. Tussen 1915 en 1970 is het complex met enige regelmaat uitgebreid en vergroot.

Het nieuwe CHV bestaat verder onder meer uit een escape room, een restaurant, een proeffabriek, een bioscoop en een winkel met kunstartikelen.


Plaats: Veghel
Opdrachtgever: Theater De Blauwe Kei
Ramingsgroep: 2 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel