bouwbericht

Sint Jozefkerk Kaatsheuvel wordt gezondheidscentrum

bouwbreed 859

Sint Jozefkerk Kaatsheuvel wordt gezondheidscentrum

De Sint Jozefkerk aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel, een rijksmonument, krijgt een nieuwe functie: medisch centrum. Aan weerszijden van de voormalige kerk komen in totaal 24 appartementen.

Gezondheidszorg

Verbouwen Sint Jozefkerk tot medisch centrum 'Rozet' (900 m2)/ bouwen 2 nieuwe vleugels (losse blokken) met in totaal 24 appartementen aan het Wilhelminaplein in de wijk d'Oude Omdraaier. De pastorie wordt gesloopt. De verbouwing van de kerk wordt uitgevoerd door Vitruvius. De bouw van de appartementen is nog niet gegund, hiervoor wordt een partij geselecteerd via een aanbesteding. De E- en W- installateurs zijn nog niet bekend.

KAATSHEUVEL | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

De appartementen komen in twee losse blokken: elf aan de ene kant, dertien aan de andere kant. De pastorie wordt gesloopt.

Kerk is Rijksmonument

De woningbouw is nodig om het project financieel haalbaar te maken. René van den Berg van LBB Naber uit Tilburg is de ontwikkelaar van het project. Louis de Jager van Forum Architecten, eveneens uit Tilburg, is verantwoordelijk voor het ontwerp. De kerk is gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw, naar een ontwerp van C.H. de Bever. In 2005 is de kerk gesloten voor de eredienst. Er zijn zelfs plannen geweest om de kerk te slopen, maar in 2010 is het gebouw een rijksmonument geworden.

Geen onbekende

De kerk heeft ruim tien jaar leeggestaan, zegt projectontwikkelaar Van den Berg. ,,Verschillende partijen hebben plannen gemaakt, maar het is nooit iets geworden. Twee jaar geleden ben ik benaderd door de wethouder, of ik een herontwikkeling zag zitten.’’ Van den Berg was geen onbekende in Kaatsheuvel: hij was nauw betrokken bij de bouw van tachtig woningen in nieuwbouwwijk Nieuwe Vaert, in het hart van Kaatsheuvel. Dat project is bijna afgerond, aldus Van den Berg.

Lokale zorgverleners

Aanvankelijk wilde Van den Berg appartementen in de voormalige kerk zelf realiseren, tot een ander voorstel op zijn pad kwam: een medisch centrum. ,,Dat vond ik een mooiere invulling.’’ In het medisch centrum, dat Rozet gaat heten, komen tien à twaalf lokale zorgverleners. Het gaat onder meer om huisartsen, fysiotherapeuten, een podoloog en een verloskundige. Ook komt er een apotheek in het gebouw.

De kerk – met een nuttige vloeroppervlakte van 900 vierkante meter – moet grondig gerenoveerd worden, aldus Van den Berg. Zo moet het hele dak vervangen worden. Vlak na de zomer kan worden gestart met de renovatie en nieuwbouw.

Plaats: Kaatsheuvel
Opdrachtgever: LBB Naber
Ramingsgroep: 2.750.000 euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel