bouwbericht

Wonen in voormalige Openluchtschool

bouwbreed 168

Wonen in voormalige Openluchtschool

Twee kleinzoons, beiden architect, zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de transformatie van een gebouw dat ontworpen is door hun opa: dat maakt de herontwikkeling van de Openluchtschool aan de Dr. Keyzerlaan in Goirle extra bijzonder. Het gaat om de broers Thomas en Pieter Bedaux, van Bedaux De Brouwer Architecten uit Goirle.

Wonen

Verbouwen voormalige Openluchtschool tot 7 luxe bosvilla's (koop) aan de Doctor Keyzerlaan 21 t/m 21f. Project 'Doctor Keyzer'. Installateurs bekend bij de aannemer.

GOIRLE | Opgeleverd | € 500.000 - € 1.000.000

In het voormalige schoolgebouw, in de jaren vijftig ontworpen door hun opa Jos Bedaux, komen zeven luxe, grondgebonden woningen met vloeroppervlaktes tussen de 170 en 205 vierkante meter. Maas-Jacobs Vastgoed, de ontwikkelaar van het project, heeft het pand gekocht van GGZ Breburg, de laatste gebruiker. 

De Openluchtschool, een initiatief van kinderarts Keyzer, was bedoeld voor chronisch zieke kinderen, met name astmapatiënten. Om inspiratie op te doen voor het ontwerp van de bijzondere school toog architect Jos Bedaux naar een plaatsje in de buurt van Parijs, waar de architecten Lods en Beaudoin in 1935 hún openluchtschool gebouwd hadden. Bedaux bedacht voor Goirle een gebouw waarbij de lokalen aan beide zijden volledig open gemaakt konden worden en waar, tussen de lokalen, zelfs in de openlucht lesgegeven kon worden. Opvallend is de lange galerij waar vroeger bedden stonden: hier konden de kinderen tussen de lessen door in de open lucht slapen.

De zeven woningen worden onder meer voorzien van een complete keuken en twee badkamers, zegt projectontwikkelaar Adrie van Duuren van Maas-Jacobs Vastgoed. Verder komt er minimaal een slaapkamer op de begane grond. Ook krijgt elke woning een dakterras en, aan de achterzijde, een tuin op het zuiden. Aan de voorzijde van het voormalige schoolgebouw komt een gezamenlijk en omheind privépark. 

Het transformatieproject – gelegen in een groen villawijkje nabij het centrum van Goirle- heeft de naam Doctor Keyzer meegekregen. Het is nog niet bekend wanneer kan worden begonnen met de bouwwerkzaamheden, aldus Van Duuren.

,,Eerlijk gezegd is het lastig zeggen, want we zijn echt net begonnen met de verkoop. De belangstelling is in elk geval groot. Ik hoop dat we in mei of juni kunnen starten met bouw.’’Plaats: Goirle

Opdrachtgever: Maas-Jacobs Vastgoed

Ramingsgroep: 1.5 tot 2.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel