bouwbericht

Nieuwe bestemming voor oude LTS Roosendaal

bouwbreed 467

Nieuwe bestemming voor oude LTS Roosendaal

De voormalige LTS St. Joseph in Roosendaal krijgt een nieuwe functie: wonen. Het pand, gelegen aan de Laan van Henegouwen, is gebouwd in 1948. Het is een langgerekt gebouw aan de rand van het centrum van Roosendaal, zegt Sjack de Blaay van ‘Nieuwe LTS’, een herontwikkelingsconcept van BVR Groep en Stenic Holding. Onder het motto ‘wonen in tijdloze klasse’ richt ‘Nieuwe LTS’ richt zich op het transformeren van oude schoolgebouwen en ander historisch vastgoed. Stijl Architectuur uit Dordrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp van de transformatie in Roosendaal, BVR Groep uit Roosendaal is tevens de aannemer.

Wonen

Transformeren, herontwikkelen voormalige Da Vinci College en het terrein tot woningbouwlocatie aan de Laan van Henegouwen. Betreft ca. 100 koopwoningen, zoals eengezinswoningen, stadswoningen, maisonnettes, appartementen en woningen met een zorgfuncties.Het voormalige Da Vinci College is ook bekend als de voormalige LTS St. Joseph. De verkoop 1e fase start in het 4e kwartaal 2016.

ROOSENDAAL | Ontwerp | € 50.000.000 - € 200.000.000

In en rond het voormalige schoolgebouw – het was de laatste jaren in gebruik door het Da Vinci College – komen circa honderd woningen. Het gaat volgens De Blaay om betaalbare eengezinswoningen, maisonnettes, appartementen en woningen met een zorgfunctie. De doelgroep bestaat voornamelijk uit starters, singles en (jonge) gezinnen, maar ook senioren. 

De Blaay: ,,Dit gebouw heeft een eenzijdige ontsluiting. De gang zit aan de noordzijde, de klaslokalen zitten aan de zuidzijde. Het is een bijzonder pand, met verdiepingshoogtes van 4,5 meter. We gaan spelen met ruimte, onder meer door entresols aan te brengen. Op de bovenste verdieping gaan we zelfs knippen in het dak, zodat er loggia’s ontstaan. Speels en stijlvol. Het pand is gelukkig goed onderhouden door de vorige eigenaar.’’

De woningen gaan in het vierde kwartaal van dit jaar in de verkoop. De Blaay hoopt eind 2017 te kunnen starten met de bouw. 

‘Nieuwe LTS’ is momenteel bezig met de transformatie van een voormalige technische school in Dordrecht, een monumentaal gebouw uit 1918 dat tot het einde van de vorige eeuw in gebruik was als school. Dit voormalige schoolgebouw, in de woonwijk ‘Het Reeland’, verandert in een wooncomplex met vijftig woningen: loftappartementen en gezinswoningen. Ook komt er een aantal ateliers. Negentig procent van de woningen is intussen verkocht. De oplevering is het tweede kwartaal van 2017. Plaats: Roosendaal
Ontwikkelaar: Nieuwe LTS (BVR Groep en Stenic Holding)
Ramingsgroep: meer dan 12,5 miljoen 

Reageer op dit artikel