bouwbericht

De Groene Hoogte: nieuwbouw aan rand Soesterberg

bouwbreed 515

De Groene Hoogte: nieuwbouw aan rand Soesterberg

De Groene Hoogte: zo heet het nieuwbouwproject dat Heilijgers Projectontwikkeling uit Amersfoort in Soesterberg gaat ontwikkelen. De Groene Hoogte verrijst in een bosrijk gebied en aan de rand van de bebouwde kom. Het gaat in totaal om circa 180 grondgebonden woningen, zegt projectmanager Bart Jansen van Heilijgers. “We bieden een verscheidenheid aan woningen aan, zowel qua grootte als qua prijs.

Wonen

Bouwen 180 koopwoningen (starterswoningen / eengezinswoningen / rijwoningen in verschillende formaten en twee-onder-een-kap-woningen) aan de Frits Koolhovenweg / Schukkinglaan / Hilgerslaan / Van Meellaan / Wijnmalenlaan. Project 'De Groene Hoogte'. Plan voorheen bekend als 'Apollo-Noord'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Gefaseerde uitvoering. Fase 1 omvat 90 woningen en is in uitvoering. Verwachte oplevering medio 2019. Fase 2 omvat 71 woningen. Verkoop start begin 2019. Aantal woningen fase 3 nog niet bekend.

SOESTERBERG | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het gaat om verschillende soorten rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen tussen de circa 200.000 en circa 450.000 euro.” Het project wordt in vier of vijf fases gerealiseerd, de doelgroep bestaat voornamelijk uit gezinnen en aanstaande gezinnen.

 Het gebied is acht hectare groot en is nu nog een bos. Een deel wordt gekapt om de woningen te kunnen bouwen. Ook wordt er een park aangelegd met speel- en recreatievoorzieningen. Dat kan, omdat het project onderdeel is van Hart van de Heuvelrug. Dit is een gebied tussen Zeist, Soest en Amersfoort met veel waardevolle natuur aan de rand van de drukke Randstad. Door de toenemende druk op ruimte voor wonen en werken aan de ene kant, en verdere versnippering van het landschap aan de andere kant, is in 2004 gekozen voor een gebiedsgerichte aanpak: Hart van de Heuvelrug.

Zeventien partijen – van provincie, gemeentes en natuurorganisaties tot ministeries en zorginstellingen – zijn bij dit project betrokken. Door die samenwerking wordt het mogelijk functies te ruilen. Woningen en bedrijven krijgen een plek dichtbij bestaande bebouwing of wegen op locaties waar de natuur voor de ecologie minder waardevol is, terwijl er op andere plekken nieuwe natuur wordt gerealiseerd. De rode ontwikkelingen betalen de groene investeringen, ook wel rood voor groen genoemd. Zo wordt de voormalige vliegbasis Soesterberg ingericht als natuur. 

Heilijgers heeft voor De Groene Hoogte intussen twee architecten in de arm genomen, ook is een ontwerper voor de openbare ruimte aangetrokken. Heilijgers Bouw gaat de woningen realiseren. De Groene Hoogte wordt een totaalontwikkeling, zegt Jansen. “We gaan alles zelf doen, dus ook de aanleg van de infrastructuur.” 

Hoe de woningen er precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Belangstellenden kunnen een enquête invullen en hun woonwensen aangeven. De start van de verkoop is in het eerste kwartaal van 2017; eind 2017 wordt begonnen met de bouw. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste woningen midden 2018 opgeleverd. Plaats: Soesterberg
Opdrachtgever: Heilijgers Projectontwikkeling
Ramingsgroep: Meer dan 12,5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel