blog

Rrrrrrrrrrrr. In plaats van vroem vroem

bouwbreed 678

Wat de superjachten zijn voor het filmfestival in Cannes, dat zijn de 5-sterren hotels in Noordwijk voor het circuit van Zandvoort. Zolang de bereikbaarheid van Zandvoort is zoals ie is, zullen vips en supervips (net zoals in Cannes) daar overnachten en met de helikopter naar het spektakel gaan.

Rrrrrrrrrrrr. In plaats van vroem vroem

Vips konden afgelopen weekend ergens onder aan een afslag van de A44 terecht, geloof ik. Supervips (lees: coureurs en aanhang) direct in Noordwijk. En dit waren nog maar de Racedagen van een supermarkt, opgeleukt met een paar rondjes van Max Verstappen. Zo wordt het dus in 2020. Dagenlang vroem vroem in Zandvoort. En rrrrrrrrrrrrrr in Noordwijk.

Maar hoe moet het met die andere F-1 liefhebbers?

De twee door duin en lommer slingerende toegangswegen naar Zandvoort schijnen het niet aan te kunnen. ProRail heeft vanwege het voorzorgprincipe nu al code oranje afgekondigd en gaat intussen simuleren wat er gebeurt als de spoorwegovergang bij Overveen de hele dag is afgesloten. Dan aanvoer over zee. Zelfs over landingsvoertuigen wordt gesproken, maar er heeft zich nog geen bedrijf gemeld dat het aandurft. Al was het maar omdat er weinig te landen valt met een beetje branding en met F1-liefhebbers aan boord, die al met voordrinken zijn begonnen.

Maar het F1-volk is natuurlijk niet te stoppen. En zo worden mensen creatief. Een goede kennis is bij particulieren parkeerplaatsen aan het organiseren. Een voor een. Vandaar wil hij met scooters een shuttledienst opzetten. En voor de zekerheid heeft hij alvast alle elektrische fietsen in een straal van 20 km om Zandvoort gehuurd.

Maar het beste idee heeft een bevriende vastgoedontwikkelaar. Hij gaat ervan uit dat het een puinhoop wordt en is al plannen aan het maken om bij vliegveld Lelystad het circuit van Zandvoort gewoon na te bouwen.


Lenny Vulperhorst, Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

 

Reageer op dit artikel