artikel

Altijd weten waar ons materieel uithangt

bouwbreed 493

Soms lijkt het wel of ons materieel een eigen leven lijdt. Het bevindt zich nooit op de plek waarvan we dachten dat we het daar hadden achtergelaten. Troost is, dat het ons allemaal wel eens overkomt. Maar nodig is het niet.

Altijd weten waar ons materieel uithangt

Want er zijn betaalbare track-and-trace oplossingen voor zowel klein gereedschap als de grotere machines. RAM track-and-trace laat er op de BouwBeurs voorbeelden van zien. Uitgangspunt is RAM’s materieelbeheermodule. Daarmee zijn onze werkspullen te lokaliseren, te inventariseren, te beveiligen, de keuringsmomenten te beheren, hetgeen uiteindelijk tot een efficiënter gebruik leidt. Voor de kleinere spullen zoals elektrisch gereedschap is het RFID-zendertje ontwikkeld. Dat is in meerdere formaten beschikbaar, dus toepasbaar van klopboormachine tot graafbak. Voor de grotere, rijdende machines, maar ook voor aanhangers, opleggers, (gevulde) containers enzovoort is de ‘autonome locator’ ontwikkeld. Die wordt in of op de machine bevestigd en werkt op een batterij. Het plug & play toestel verzendt zijn positie via een Internet of Things (IoT) netwerk naar de track-and-trace cloudapplicatie van RAM. Deze werkwijze is ook geschikt om materieel te beveiligen tegen diefstal. Zo kan er een signaal worden gegeven wanneer de machine wordt verplaatst.

Reageer op dit artikel