artikel

Uit de steigers

bouwbreed 1136

Aannemersbedrijf Nico de Bont is bezig met de demontage van de steigers rond de Eusebiuskerk.

Het steigerwerk heeft maar liefst negen jaar het zicht op de kerk ontnomen en zodoende de skyline van het centrum van Arnhem mede bepaald. Een klein deel van de buitensteigers wordt pas in maar 2019 afgebroken.

De restauratie van de Eusebiustoren was lange tijd een van de grootste projecten in de monumentensector. De Ettringer tufsteen-bekleding van de toren, met name de geprofileerde uitstekende delen, bleek in 2007 ernstig verzwakt te zijn. De toren werd in 2009 in de steigers
gezet om bescherming te creëren tegen vallende brokken steen. De Bont werd onlangs door de gemeente Utrecht geselecteerd als hoofdaannemer voor de restauratie van de Domtoren.

Reageer op dit artikel