Meer weten over het event? Ga dan naar de website.
SBB
Met praktijkvoorbeelden, persoonlijke ervaringen en het delen van informatie werd de diversiteitstransitie op de Cobouw Diversity Summit onder de loep genomen. Bekijk hier een fotoverslag van de impactvolle dag.
Meer weten over het event? Ga dan naar de website.
"De energietransitie is dé maatschappelijke opgave om een duurzame wereld achter te laten", stelt Marjolein de Gorter-Manhoudt. De director Large Projects Netherlands bij TenneT TSO doorbreekt oude patronen voor een duurzame toekomst.
De bouw moet niet alleen diverser personeel aantrekken, maar ook behouden. Hoe krijg je dat voor elkaar? De finalisten van de Cobouw Bouwvrouw Award 2024 duiken in de uitdagingen. ''Eén is geen. Dan word je niet gehoord. Je moet over een tipping point heen.''
Dorien Staal, Bouwvrouw van het jaar 2023, gaat in gesprek met verschillende gasten over bouwvrouwen, diversiteit en inclusie. Luister de eerste aflevering die gaat over rolmodellen, jezelf zijn én ploeteren.
Sinds enkele jaren hebben we bij Cobouw een sterke focus op diversiteit. We reiken jaarlijks een Bouwvrouw Award uit aan een inspirerende vrouw die door het betonnen plafond heen beukt. En we organiseren regelmatig een Diversity Summit. We boeken progressie, maar het is een strijd van de lange adem.
Ook onder de paraplu van Ballast Nedam heeft Willems Bouwbedrijf zijn identiteit als Limburgs familiebedrijf overeind weten te houden. De overname biedt nieuwe kansen, maar schaarste aan personeel en netcongestie zijn een sta-in-de-weg voor al te grote groeiambities.
Roel van Elk (45) verkocht een meerderheidsbelang van zijn bedrijf Elk Groep aan private-equityhuis Waterland. Nu wil hij een van de grootste onderhoudsbedrijven van Nederland worden én het meest innovatieve. "Traditionele bouwbedrijven zijn echt verschríkkelijk."
Groei is geen primaire doelstelling van de Van Herk Groep uit Sliedrecht. Wel snel, betaalbaar en duurzaam bouwen, met - altijd - de eindgebruiker in het achterhoofd. "Mensen gaan bij ons vóór gebouwen. Dat zit in onze cultuur", zegt directeur Arno Hokke.
Koninklijke BAM Groep gaat samen met het Spaanse Ferrovial 400 kilometer spoor aanleggen tussen Londen en Birmingham. De hogesnelheidslijn gaat naar verwachting zo'n 3,6 miljard euro kosten.