Doorzagen 29 | Dag-tegen-gas en op weg naar circulaire viaducten

Doorzagen 29 | Dag-tegen-gas en op weg naar circulaire viaducten
Foto: Cynthia van Dijke

Kan de bouw wel zonder gas en welke wegen slaat Rijkswaterstaat in om bruggen en viaducten circulair te krijgen? Daarover spreekt journalist Thomas van Belzen met Jan van Asten (Rijkswaterstaat) én ecosysteembouwer Maya van der Steenhoven.

Luister hier direct naar de nieuwste aflevering

Over Doorzagen

In Doorzagen bespreekt politiek verslaggever en onderzoeksjournalist Thomas van Belzen elke twee weken het laatste bouwnieuws met actuele gasten. Doorzagen is te beluisteren via Cobouw.nl en Spotify. Vragen of opmerkingen? Stuur Thomas een mailtje via Thomasvanbelzen@vakmedianet.nl

Luister ook naar eerdere afleveringen
Aflevering 28: Verborgen bouwmigranten
Aflevering 27: Circulair bouwen volgens Heijmans
Aflevering 26: De schamele oogst van 40 jaar duurzaam bouwen

Koert Terhürne: ‘Sociale duurzaamheid gaat over meer dan het realiseren van huizen.’

Dura Vermeer: 'Naast klimaat óók het goede doen voor de mens'

Dura Vermeer heeft een ambitieuze missie: Net Zero in 2050. Maar duurzaamheid is meer dan CO₂-reductie. Met een integrale blik op de maatschappelijke opgave wil Dura Vermeer het goede doen voor aarde én mens. In dit interview deelt Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, hoe het bedrijf inzet op sociale impact en het creëren van toekomstbestendige leefomgevingen.

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof 

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof

Van je 'grijze afval' naar een stoeptegel. Een musthave met het oog op de circulaire economie, zou je denken. Maar er zijn ook aarzelingen bij het gebruik van nieuwe grondstoffen die afkomstig zijn van afval. Hoe geven we het dan toch waarde?

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector  

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector

Als het aan partners Waterzaak en GEP ligt, volgen we het voorbeeld van onze zuiderburen. In België is regenwater opvangen al meer dan 20 jaar de norm. In Nederland lopen wij flink achter. En dat terwijl de Waterwet uit 2009 stelt dat we regenwater moeten opvangen.

Gerhard Hospers

Greenworks: duurzaamheidslabel én kennispartner voor de bouw

De ideale comaker en kennispartner bij bouwprojecten: dat is Greenworks - het duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen - in een notendop. Greenworks is onderdeel van BMN Groep, de grootste bouwmaterialenhandel in Nederland. Omdat circulair en biobased bouwen anno 2024 de norm is, manifesteert BMN Groep zich met Greenworks meer en meer als adviseur die de klant van a tot z ontzorgt, zegt Gerhard Hospers, manager ESG/Greenworks bij BMN Groep.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.