KiesZon realiseert zonnepanelen op nieuwbouwproject in Apeldoorn

KiesZon realiseert zonnepanelen op nieuwbouwproject in Apeldoorn

Voor het nieuwbouwproject 'Huren in de Wingerd' zijn 45 energieneutrale huurwoningen gebouwd. De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming, voorzien van vloerverwarming op de begane grond en hebben zonnepanelen op het dak. KiesZon, onderdeel van duurzame energieleverancier Greenchoice, verzorgde de zonnepanelen en nam de realisatie van dit deel uit handen van opdrachtgever VanWonen.

Aan de noordoostkant van Apeldoorn verrijst de nieuwbouwwijk Zuidbroek. VanWonen Woningfonds heeft hiervoor het nieuwbouwproject 'Huren in de Wingerd’ in het deelgebied De Wellen ontwikkeld en gebouwd. “Voor het verduurzamen van deze 45 woningen werden we vroeg betrokken door VanWonen om te voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), die sinds begin dit jaar de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) heeft vervangen, hebben we alles gebaseerd op de tekeningen van architect. Een mooie uitdaging, want het moet er natuurlijk niet uitzien als een puzzel, het lijnenspel moet kloppen”, vertelt Accountmanager Martijn Leerintveld van KiesZon. Het bedrijf in Rosmalen neemt sinds ruim 10 jaar verduurzaamsheidsvraagstukken uit handen van woningcorporaties, bouwbedrijven en vastgoedinvesteerders.

Lijnenspel

Tijdens het offertetraject is samen met de opdrachtgever overlegd over het aantal te plaatsen panelen per woning. “Uiteraard is hierbij de ligging ten opzichte van de zon van belang, maar ook kijken we in het voortraject direct naar de esthetiek. Het liefst creëer je één goed uitgelijnd vlak. Op basis hiervan heb ik de woningen ingetekend met het te aantal plaatsen panelen dat voldoende is om de BENG-eisen te halen. Dit varieerde van 10 tot 15 panelen per huis”, vertelt Leerintveld.

‘Het lijnenspel moet kloppen’”

De opgestelde offerte werd akkoord bevonden door VanWonen, maar doordat het nieuwbouw betrof kon KiesZon nog niet direct aan de slag. Tussen het offertetraject en de uitvoering zat ongeveer driekwart jaar. Ondertussen was er echter  intensief contact tussen VanWonen en KiesZon om niet voor verrassingen komen te staan. Leerintveld: “Tijdens zo’n aanvraag staat vaak nog niet alle informatie in detail ingetekend. Gedurende het proces zijn bijvoorbeeld de type dakpannen gewijzigd en door de goede samenwerking konden we hier vroegtijdig op inspelen door onze materialen daarop aan te passen. Normaal gesproken moet je hiervoor de pannen inslijpen zodat de haak en uiteindelijk de pan netjes aansluit. Dit hebben we gelukkig snel kunnen ondervangen.”

zonnepanelen van kieszon in Apeldoorn

Samenwerking

Een ander voorbeeld waarbij dankzij de samenwerking een knelpunt vroegtijdig kon worden voorkomen was dat het gebruikelijke onderstel niet goed aansloot op de platte pannen. “Daarom zijn we geswitcht van leverancier. Voor de pannen was dit de beste beslissing anders hadden we een combinatie moeten maken van twee systemen en dat wil je niet. Uiteraard heeft de klant hier geen last van ondervonden en hebben we dit intern opgelost”, vertelt Leerintveld.

Want het uit handen nemen, ontzorgen, samenwerking en persoonlijke aandacht staan bij KiesZon hoog in het vaandel. “De samenwerking met de betreffende aannemer op dit project ging goed. De uitvoerder heeft enkele keren een bezoek gebracht aan het project ter controle. Maar de installateurs konden gewoon doorwerken zonder dat de aannemer daar last van had. Hierdoor hebben we een goede band met de uitvoerder opgebouwd. Ik ben zelf ook meerdere keren bij het project gaan kijken. Dat er dan bij het moment van oplevering nog enkele zaken naar voren komen die nog niet helemaal naar tevredenheid zijn, kan altijd. Een aantal panelen lagen over de erfgrens en op andere plekken was er iets mis met de afdekdoppen. Dit hebben wij uiteraard direct met de installateur besproken en deze heeft al deze zaken direct aangepakt”, besluit Leerintveld.

zonnepanelen van kieszon in Apeldoorn

De aanpak van KiesZon:

  • Alle kennis onder één dak, van projectmanagement tot aan service en onderhoud;
  • Maatwerk mogelijk voor ieder bouwproject;
  • Een succesvolle projectaanpak al toegepast op meer dan 20.000 woningen van (woning)bouwprojecten;
  • Ruim 715.000 zonnepanelen geplaatst op grootzakelijke daken, top 3 zonnestroombedrijven (aantal geplaatste zonnepanelen) in Nederland;
  • Dagelijkse veiligheidsinspecties en VCA** gecertificeerd;
  • Uitstekende prijs-kwaliteit, altijd een eerlijk advies en persoonlijke aandacht;
  • Eigen Onderhoud en Maintenance afdeling 24/7 bereikbaar, uptime van 99,9%.
  • Begeleiding van de bewoners en de aannemer v.w.bv. (technische) vraagstukken

Dit artikel is gesponsord door KiesZon.

Koert Terhürne: ‘Sociale duurzaamheid gaat over meer dan het realiseren van huizen.’

Dura Vermeer: 'Naast klimaat óók het goede doen voor de mens'

Dura Vermeer heeft een ambitieuze missie: Net Zero in 2050. Maar duurzaamheid is meer dan CO₂-reductie. Met een integrale blik op de maatschappelijke opgave wil Dura Vermeer het goede doen voor aarde én mens. In dit interview deelt Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, hoe het bedrijf inzet op sociale impact en het creëren van toekomstbestendige leefomgevingen.

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof 

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof

Van je 'grijze afval' naar een stoeptegel. Een musthave met het oog op de circulaire economie, zou je denken. Maar er zijn ook aarzelingen bij het gebruik van nieuwe grondstoffen die afkomstig zijn van afval. Hoe geven we het dan toch waarde?

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector  

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector

Als het aan partners Waterzaak en GEP ligt, volgen we het voorbeeld van onze zuiderburen. In België is regenwater opvangen al meer dan 20 jaar de norm. In Nederland lopen wij flink achter. En dat terwijl de Waterwet uit 2009 stelt dat we regenwater moeten opvangen.

Gerhard Hospers

Greenworks: duurzaamheidslabel én kennispartner voor de bouw

De ideale comaker en kennispartner bij bouwprojecten: dat is Greenworks - het duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen - in een notendop. Greenworks is onderdeel van BMN Groep, de grootste bouwmaterialenhandel in Nederland. Omdat circulair en biobased bouwen anno 2024 de norm is, manifesteert BMN Groep zich met Greenworks meer en meer als adviseur die de klant van a tot z ontzorgt, zegt Gerhard Hospers, manager ESG/Greenworks bij BMN Groep.