Persoonlijke Beschermingsmiddelen in de bouw: speerpunt van 2021

Persoonlijke Beschermingsmiddelen in de bouw: speerpunt van 2021
De premium hi-vis veiligheidshesjes hebben niet alleen een optimale zichtbaarheid, maar dragen ook comfortabel, met een handige en snelle interne maataanpassing en een gewatteerde kraag.

De werkplek elke dag veiliger en productiever maken, het is een belangrijke missie van Milwaukee. Na de introductie van honderden snoerloze tools in de afgelopen jaren, met als hoogtepunt het MX FUEL assortiment, staan dit jaar de Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's) centraal. Want Milwaukee neemt veiligheid serieus en verwacht dat u dat ook doet.

Voor general manager Robert Vos en marketing manager Milwaukee Ronald Siemons was 2020 een goed jaar en de verwachtingen voor 2021 zijn niet minder. De bouw is bij het investeren in gereedschappen en lichte industriële machines verre van stilgevallen, zo ervaren beide mannen. De toenemende druk op de woningbouwers zal ook de komende jaren het investeringsklimaat bepalen. Die druk mag niet ten koste gaan van de veiligheid. Dus is het een uitgelezen moment om het programma Persoonlijke Beschermingsmiddelen tot speerpunt te maken.

Het nu al behoorlijk uitgebreid assortiment krijgt een enorme boost. Worden het in de loop van dit jaar al zo’n 250 specifieke producten, binnen enkele jaren moet het PBM-assortiment van Milwaukee richting de 1000 gaan. “Het grootste deel daarvan zal ‘eigen’ ontwikkeling zijn, want namaken zit niet in het DNA van Milwaukee”, zo verklaart Robert Vos met nadruk.

Tool lanyards zijn een uitgebreide serie hulpmiddelen om het vallen van gereedschappen te voorkomen. Essentieel bij het werken op hoogte.

Veiliger gereedschappen

Milwaukee is groot geworden door het ontwikkelen van slimme, krachtige, maar bovenal veilige gereedschappen. “Het met behulp van uitwisselbare accu’s snoerloos maken van die gereedschappen en lichte industriële machines was daarbij een belangrijke stap”, aldus Robert. Dat betekent: geen snoeren meer om over te struikelen of kortsluiting te maken, geen brandstof meer om bij te vullen, dus ook geen dampen en al helemaal geen brandgevaar meer.

Terugslagbeveiliging, stofafzuiging, minder vibraties en een lager geluidsniveau waren evenzeer bepalende stappen om gezonder en langduriger te kunnen werken. Robert wijst er op, “dat persoonlijke beschermingsmiddelen in het algemeen weinig innovatie hebben gekend door de jaren heen. Dat heeft gebruikers ertoe aangezet om hun uitrusting aan te passen, zodat die beter voldoet aan hun eisen en behoeften. Bij Milwaukee hebben we de tijd genomen om die behoeften van onze gebruikers te leren begrijpen en hebben we vervolgens PBM’s ontwikkeld die zich aanpassen aan elke taak.”

Innovatieve oplossingen

Ronald geeft graag enkele praktische voorbeelden: “We hebben in ons assortiment bijvoorbeeld snijbestendige handschoenen die gebruikers in staat stellen om zich aan te passen aan elke klus. Ook hebben we een veiligheidsbril die de gehele dag gedragen kan worden zonder snel te beslaan, met kraswerende glazen aan beide zijden.”

De lichtgewicht veiligheidsbril heeft duurzame kraswerende en anti-condens lenzen. Hij is volledig verstelbaar en de afneembare neusbrug zorgt voor gemakkelijk aanpassen aan alle gezichtsvormen.

Hij concludeert dat Milwaukee de focus legt op het bedenken van innovatieve oplossingen. Oplossingen die gebruikers niet vertragen, maar juist productiever maken, zodat ze veilig aan de slag kunnen blijven op hun werkplek. “Neem iets ogenschijnlijk simpels als Trueview: werken bij nagebootst natuurlijk licht is echt veiliger gebleken. Tegelijkertijd bieden we de gebruiker slimme PBM’s zoals goed zichtbare hi-vis veiligheidshesjes. Die zijn niet alleen erg prettig om te dragen, maar tevens erg praktisch: ze hebben maar liefst vijftien zakken. Ook hebben we meerdere handige (hoofd)lampen in het PBM-assortiment. En laten we onze tool lanyards niet vergeten: een uitgebreide serie hulpmiddelen om het vallen van gereedschappen te voorkomen.”

PBM’s logische vervolgstap

“Fors uitbreiden van het assortiment Persoonlijke Beschermingsmiddelen is dus een logische vervolgstap voor Milwaukee,” aldus Robert. “We gaan daarbij uit van de wensen en ervaringen van de gebruikers van onze gereedschappen en lichte industriële machines. Zij weten namelijk het beste welke praktische (veiligheids)problemen moeten worden opgelost. Vaak hebben ze ook al een idee hoe dat het beste zou kunnen. Dus wat doen wij: het begint met goed luisteren en de kansen begrijpen die ze ons aanreiken; vervolgens investeren we in innovatie die tot goede producten leidt. Daarna blijven we niet stilzitten, maar gaan we door met ontwikkelen. Een heel team van ingenieurs is daar dagelijks mee bezig, op zoek naar oplossingen die er vaak nog niet zijn.”

Van ZZP’ers tot grote bouwbedrijven, Milwaukee wil ze de best mogelijke veiligheidservaring kunnen bieden: “Naast de beste en veiligste Powertools dus ook de beste Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Ons motto is niet voor niets: ‘Veiligheid. Neem het serieus’ met als Bottom line: ‘Werk veilig. Blijf productief’.

De Milwaukee Electric Tool Corporation is een wereldwijd actieve en bekende fabrikant en leverancier van heavy-duty elektrisch handgereedschap. Al vanaf de oprichting in 1924 is Milwaukee erop gericht om het beste heavy-duty elektrisch gereedschap en toebehoren voor de professional te produceren. Vandaag de dag staat de naam Milwaukee voor de allerhoogste kwaliteit professioneel gereedschap dat er op de markt te koop is. Milwaukee is onderdeel van TTI, wereldleider in ontwerpen, produceren en verkopen van power tools en tuingereedschap.

Dit artikel is gesponsored door TTI.