Cedral gevels met een eigentijdse uitstraling

Cedral gevels met een eigentijdse uitstraling

Donkere tinten zoals zwart, donkergrijs en bruin geven een nieuwbouw- en gerenoveerde gevel een strak en modern aangezicht. Zo zijn Cedral gevelstroken beschikbaar in een gamma donkere tinten en gecombineerd met een verticale plaatsing creëer je een eigentijdse uitstraling.

Naast de verschillende plaatsingsmogelijkheden biedt het Cedral sidings-gamma creatieve vrijheid op het vlak van afwerking en kleur. Wat de afwerking van de stroken betreft, kan worden gekozen voor een egaal uitzicht (Smooth) of voor een cederhoutstructuur (Wood). In combinatie met de ruime waaier van 22 standaardkleuren kan een gevel worden gerealiseerd die vrijwel zeker tegemoet komt aan de smaak en wensen van de opdrachtgever. Om de kleuren en afwerkingen bij daglicht te kunnen bekijken, kun je gratis een kleurstaal bestellen.

Horizontale of verticale plaatsing

De Cedral sidings gevelstroken kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Naast de bekende horizontale plaatsing biedt een verticale plaatsing verrassende perspectieven.

De Cedral gevelstroken kunnen verticaal en horizontaal worden geplaatst”

Bij beide systemen kan worden gekozen tussen Cedral Click (met het tand-en-groefsysteem) en Cedral Lap (met een kleine overlap); beide kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. De verticale plaatsing laat nog extra varianten toe: alternerend, waarbij de sidings afwisselend op en onder elkaar worden bevestigd; en open voeg, waarbij tussen de sidings de voeg in het zicht blijft. De verticale plaatsing op de gevel zorgt voor een strakke en hedendaags uitstraling. Mede daarom is dit systeem geliefd bij veel opdrachtgevers en architecten.

Duurzaam en brandveilig vezelcement

De Cedral gevelstroken zijn gemaakt van vezelcement, een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat bestaat uit Portlandcement, zand, kalk en houtvezels. Dankzij de meerlagige structuur hebben de vezelcementstroken de hardheid van steen, maar zijn ze net zo eenvoudig te verwerken als hout. Een gevel met Cedral beschermt de woning tegen koude, weer en wind. Daarnaast zijn de stroken bestand tegen veel levende organismen zoals schimmels, bacteriën en ongedierte.

Goed om te weten is dat Cedral bouwmaterialen uit vezelcement een uitstekende brandreactieklasse van A2-s1, d0 hebben.

Materiaal calculator

Wie wil weten hoeveel materiaal er precies nodig is voor de bekleding van een gevel met Cedral sidings kan dat handig berekenen via de nieuwe online calculator.

 Technische informatie

Technische tekeningen, plaatsingsgidsen, productfiches, bestekteksten, brochures en overige noodzakelijke informatie is te downloaden op de website bij de rubriek ‘Downloads.

Dit artikel is gesponsord door Cedral.