Onderhoudsvrije trappen bij oplevering van een nieuwbouwwoning

Onderhoudsvrije trappen bij oplevering van een nieuwbouwwoning

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn de trappen lang niet altijd volledig afgewerkt. Daardoor kiezen de nieuwe bewoners er vaak voor deze alsnog naar hun eigen wensen te laten aanpassen. Bij VIOS vinden ze dat dit anders kan.

Ze hebben er vaak maandenlang op moeten wachten en als dan de oplevering eindelijk een feit is, dan wil de nieuwe eigenaar het liefst zo snel mogelijk de woning kunnen betrekken. De standaard wit gegronde trap is dan nog niet volledig afgewerkt. Schilderen is een klus waar de bewoner vaak niet op zit te wachten en het gebeurt regelmatig dat de kersverse trap vervolgens wordt bekleed met renovatietreden. Een handeling die volgens VIOS niet nodig zou moeten zijn. Een nieuwe trap renoveren! Daarom wil het bedrijf de koper de mogelijkheid bieden om in een eerder stadium, tijdens het aankoopproces van de woning, te kiezen voor een mooie afgewerkte trap naar keuze. De DecoTrede is daar een goed voorbeeld van.

Aannemer ontzorgen en meerwaarde bieden

Het bedrijf, opgericht in 1914, produceert en plaatst trappen voor bouwbedrijven, van klein tot groot. Het doel is de aannemer volledig te ontzorgen met praktische oplossingen en meerwaarde te bieden op ieder vlak. Dus ook de woningkoper, die meteen bij oplevering een mooie onderhoudsvrije trap tot zijn beschikking heeft en die bovendien in de hypotheek kan worden meegefinancierd, doet hier zijn voordeel mee.

Onderhoudsvrij

Onderhoudsvrije vloeren zoals laminaat en pvc zijn op dit moment erg populair. Niet alleen vanwege de uitstraling maar ook omdat deze materialen weinig onderhoud nodig hebben en – niet onbelangrijk bij een trap - slijtvast zijn. De nieuwe DecoTrede borduurt hierop voort: slijtvast, passend bij het interieur van de woning en met luxe uitstraling dankzij de dikte van 43 millimeter. Deze treden zijn dikker dan die van een standaard trap (gemaakt van vurenhout) die doorgaans 38 millimeter dik zijn. Op basis van de trends in de markt en passend bij ieder interieur zijn er vier decoren geselecteerd waaruit een keuze kan worden gemaakt: twee eiken varianten, een donkere luxe mokka tint of een steendecor (leisteen).

Veilig in gebruik

Door het onderhoudsvrije, stroeve oppervlak zijn de treden en dus de trap veilig in gebruik. Dit kan verder worden verhoogd door toepassing van de optionele zwarte antislip strip.

Niet van écht hout te onderscheiden

De natuurgetrouwe, matte uitstraling zorgt ervoor dat de treden niet zijn te onderscheiden van écht hout of échte leisteen. Alle varianten zijn voorzien van een AC5 slijtlaag, geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik en voor normaal commercieel gebruik. De drager, decorlaag en slijtlaag zijn 100 procent geïntegreerd tot een onlosmakelijk geheel. Losraken van de kern en decorlaag is dus niet mogelijk.

Ontwikkeling en productie in eigen beheer

De DecoTrede is in eigen beheer ontwikkeld en wordt ook in eigen beheer geproduceerd. De trede is gemaakt van FSC® gekeurd hout. Bovendien voldoet het aan alle VIOS-kwaliteitseisen en aan diverse Buig & Sterkte testen en is het voorzien van het KOMO keurmerk.

Dit artikel is gesponsord door VIOS Trappen.