Gratis beursspecial Vakbeurs Energie nu beschikbaar

Gratis beursspecial Vakbeurs Energie nu beschikbaar

Van 8 tot en met 10 oktober 2019 vindt de vijftiende editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Lees hier de gratis beursspecial.

Vakbeurs Energie is uitgegroeid tot een belangrijk platform voor professionals in duurzame energieopwekking en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Het jaarlijkse evenement bestaat uit tentoonstelling van circa 350 exposanten en diverse inhoudelijke sessies met honderden lezingen.

Gebouwde omgeving

Uniek is verder de verbinding van de gebouwde omgeving met twee andere belangrijke sectoren: industrie en mobiliteit; tijdens de Vakbeurs Energie vinden daarom tevens de beurzen Industrial Heat & Power en Ecomobiel plaats.

Lees hier de gratis beursspecial bij Vakbeurs Energie.
Vakbeurs Energie vindt plaats van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De beursvloer is elke dag geopend van 10:00 – 17:00. Tijdens de Vakbeurs Energie vinden ook de beurzen PrefabEcomobiel (mobiliteit) en Industrial Heat & Power (industrie) plaats. U kunt zich op deze pagina registreren voor Vakbeurs Energie.

Koert Terhürne: ‘Sociale duurzaamheid gaat over meer dan het realiseren van huizen.’

Dura Vermeer: 'Naast klimaat óók het goede doen voor de mens'

Dura Vermeer heeft een ambitieuze missie: Net Zero in 2050. Maar duurzaamheid is meer dan CO₂-reductie. Met een integrale blik op de maatschappelijke opgave wil Dura Vermeer het goede doen voor aarde én mens. In dit interview deelt Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, hoe het bedrijf inzet op sociale impact en het creëren van toekomstbestendige leefomgevingen.

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof 

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof

Van je 'grijze afval' naar een stoeptegel. Een musthave met het oog op de circulaire economie, zou je denken. Maar er zijn ook aarzelingen bij het gebruik van nieuwe grondstoffen die afkomstig zijn van afval. Hoe geven we het dan toch waarde?

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector  

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector

Als het aan partners Waterzaak en GEP ligt, volgen we het voorbeeld van onze zuiderburen. In België is regenwater opvangen al meer dan 20 jaar de norm. In Nederland lopen wij flink achter. En dat terwijl de Waterwet uit 2009 stelt dat we regenwater moeten opvangen.

Gerhard Hospers

Greenworks: duurzaamheidslabel én kennispartner voor de bouw

De ideale comaker en kennispartner bij bouwprojecten: dat is Greenworks - het duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen - in een notendop. Greenworks is onderdeel van BMN Groep, de grootste bouwmaterialenhandel in Nederland. Omdat circulair en biobased bouwen anno 2024 de norm is, manifesteert BMN Groep zich met Greenworks meer en meer als adviseur die de klant van a tot z ontzorgt, zegt Gerhard Hospers, manager ESG/Greenworks bij BMN Groep.