Peter Cortie directeur Marine & Offshore bij Croon

Peter Cortie directeur Marine & Offshore bij Croon

De economische crisis is aan de scheepsbouw niet voorbij gegaan. De omzetcijfers bij de kustvaart, binnenvaart en zeevaart (General Cargo) staan onder druk, wat uiteindelijk zijn weerslag heeft op de scheepswerven. Gelukkig laten de sectoren bagger, olie & gas en  Offshore ondersteuning  een positiever beeld zien, maar ook daar is slechts beperkte ruimte voor nieuwbouw,


De economische crisis is aan de scheepsbouw niet voorbij gegaan. De omzetcijfers bij de kustvaart, binnenvaart en zeevaart (General Cargo) staan onder druk, wat uiteindelijk zijn weerslag heeft op de scheepswerven. Gelukkig laten de sectoren bagger, olie & gas en  Offshore ondersteuning  een positiever beeld zien, maar ook daar is slechts beperkte ruimte voor nieuwbouw, ombouw en reparatie. Ondanks deze moeilijke markt wist de business group Marine & Offshore van Croon Elektrotechniek in 2012 goede resultaten te boeken.

Geavanceerde kennis breder toepassen

Directeur Peter Cortie ziet ondanks alles mogelijkheden voor groei. “Opdrachtgevers vragen steeds vaker om specifieke technische kennis. Als grootste speler in Nederland op het gebied van elektrotechniek beschikt Croon over geavanceerde kennis op het gebied van aandrijving, automatisering, powermanagement, alarmmanagement en bekabeling. Deze interne kennis gaan  we  breder en geïntegreerd toepassen bij onze opdrachtgevers. Wij denken dat we hen nog veel te bieden hebben.”

Levensduurverlenging

Mogelijkheden ziet Cortie ook op het gebied van onderhoud, levensduurverlenging en ombouw voor schepen. “Wanneer nieuwbouw geen optie is, is zorgvuldig onderhoud aan systemen cruciaal voor de inzetbaarheid van schepen. Een stap verder gaat levensduurverlenging: ook een schip van 25 jaar oud moet aan alle regels op het gebied van milieu en veiligheid voldoen. Croon kan daarvoor zorgen. Gaan schepen een andere functie vervullen, dan kan Croon ook ombouw vormgeven.”

Deze benadering geeft bovendien invulling aan het beleid van Croon op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Duurzaam ondernemen is integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. We hebben de ambitie om te worden herkend als één van de koplopers in duurzaam ondernemen binnen de techniek.”

Investeren in mensen

Het MVO-beleid van Croon is onverkort van toepassing op de medewerkers. Dat was een van de belangrijkste redenen voor Cortie om voor Croon te kiezen. “Croon investeert in mensen, zodat zij het beste uit zichzelf halen en elke technische uitdaging aan kunnen. Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een stabiel en competent team van specialisten. Dat geeft continuïteit aan de organisatie en maakt het mogelijk snelle stappen vooruit te zetten.”

Voor de komende periode zet Cortie in op een gestage, autonome groei, primair binnen de Nederlandse markt. “We willen meerwaarde creëren voor al onze stakeholders.”

Het verbeteren van het Goudse rioolstelsel vormde een flinke uitdaging.

Hoe gaat de gemeente Gouda om met haar flexibele schil?

Zo'n 25 procent van het personeelsbestand van de gemeente Gouda wordt momenteel gevormd door de flexibele schil. Bij de inhuur voor projecten in de openbare ruimte zoekt de gemeente kritisch naar bureaus die écht toegevoegde waarde kunnen bieden. "Wij zijn een regieorganisatie en dat stelt andere eisen aan kandidaten."

Zo vind én behoud je technisch personeel

Zo vind én behoud je technisch personeel

Het is geen geheim dat technisch personeel schaars is. Veel bedrijven staan te springen om nieuw talent en recruiters vissen allen in dezelfde vijver. Arjen Streefkerk van Bureau Vakwerk lost dit probleem graag op.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Vijf tips voor je belastingzaken

Een goede voorbereiding is het halve werk! Vijf tips voor je belastingzaken

Ook in de bouw starten nog steeds nieuwe ondernemers. Ben jij net voor jezelf begonnen als klusjesman of ben je je eigen stukadoors-, schilder- of timmerbedrijf gestart? Leuk dat je bent gaan ondernemen! Om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je onderneming en je belastingzaken haalt, helpt de Belastingdienst je op weg met vijf tips.

Gijs van Ierssel, Pieter-Bas Slee en Stephan van der Steen van ViS Detachering.

'Eigenaar zijn van je baan, dát is wat professionals willenʼ

Een van de gevolgen van de coronacrisis is dat iedereen gewend raakt aan zelfstandig werken en de voordelen die dit biedt. Volgens ViS Detachering zet deze ontwikkeling na corona alleen maar verder door. Het detacheringsbureau is er blij mee, want de trend past precies bij de visie die het zelf al 15 jaar heeft. "Moderne professionals willen meer vrijheid en autonomie en dat is in bouwkunde en civiele techniek niet anders".