Whitepapers

Het belang van een goede binnenwand

woningbouw 647

De binnenwand is een belangrijk onderdeel van een woning. Aandachtspunten bij de keuze van het materiaal zijn geluidsisolerend, stootvast en massief, maar ook duurzaam en toekomstbestendig. Maar wie bepaalt de keuze voor een kamerscheidende wand? Wordt de toekomstige bewoner hierin gekend? En is er genoeg kennis aanwezig om tot de juiste beslissing te komen? Want de ontwikkelingen binnen de bouw staan niet stil en ook op gebied van binnenwanden zijn er innovaties die het waard zijn om nader te worden onderzocht.

Het belang van een goede binnenwand

Daarom is eind vorig jaar door Cobouw een onafhankelijk onderzoek gehouden onder aannemers waarin is gevraagd naar het gebruik van kamerscheidende wanden in de woningbouw. De uitkomsten worden in het whitepaper toegelicht en afgesloten met een oplossing die tegemoet komt aan de wensen van onder andere aannemers en toekomstige bewoners.

Download hier de whitepaper.

Reageer op dit artikel