nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: hoogbouw in Eindhoven

woningbouw 1429

Opmerkelijke bouwprojecten: hoogbouw in Eindhoven
De Bakermat

In de serie opmerkelijke bouwprojecten uit Bouwberichten.nl dit keer vijf hoogbouwprojecten in Eindhoven. Afgaande op de projecten met meer dan 15 bouwlagen is Eindhoven de onbetwiste hoogbouwkampioen van Noord-Brabant.

  1. De BunkerToren: 37 bouwlagen

De Bunkertoren

Bouwen van 127 middeldure huurappartementen / 85 koopappartementen / 2500 m2 kantoorruimtes / grand café / parkeergarage met 93 plaatsen aan de John F. Kennedylaan / Vincent van den Heuvellaan. De toren wordt bovenop het huidige pand (studentencentrum) ‘De Bunker’ gebouwd. Project ‘BunkerToren’.

  1. De Bakermat: 16 bouwlagen (foto helemaal boven)

Bouwen van 220 huurappartementen / 1600m² commerciële ruimtes / 300m² horeca / parkeergarage aan het Marconiplein / de Boschdijk. Project ‘De Bakermat’. Voormalig garagepand van Auto Lichtstad is gesloopt. De grond onder het pand moet gesaneerd worden i.v.m. de bouw van de parkeergarage. Omgevingsvergunning is aangevraagd. Geplande start bouw oktober 2019.

  1. Nieuw Bergen: 17 bouwlagen

Nieuw Bergen

Bouwen / herontwikkelen van drie voormalige gemeentelijke panden tot 242 appartementen / commerciële ruimten (ca. 1.700 m2) / ondergrondse parkeergarage / restaurant / stadslandbouw aan weerszijden van de Deken van Somerenstraat. Project ‘Nieuw Bergen’. Bouw in fases. Start fase 1 in tweede helft 2019.

  1. Haasje Over: 19 bouwlagen

Haasje over

Bouwen van een appartementencomplex (19 verdiepingen) met 136 sociale huurappartementen / bruggebouw met 50 sociale huurappartementen die over bestaande skatehal Area51 wordt gebouwd / 3.000 m2 commerciële ruimten op begane grond aan de Torenallee. Project ‘Haasje Over’.

  1. Meerzicht: 24 bouwlagen

Meerzicht

Bouwen van woontoren Meerzicht waarin 88 koopappartementen in het plan ‘Meerhoven’, blok B7 aan Meerwater 110. Innovent Luchttechniek verzorgt de levering en installatie van de WTW luchtbehandelingsinstallaties.

Meer hoogbouw in Noord-Brabant

Meer hoogbouw in Noord-Brabant

Reageer op dit artikel