nieuws

Trebbe boekt opnieuw omzetstijging, maar ziet winst teruglopen

woningbouw 681

Trebbe boekt opnieuw omzetstijging, maar ziet winst teruglopen

Trebbe heeft afgelopen jaar de omzet met 2 procent weten op te voeren tot een recordhoogte van 283 miljoen. De winst liep daarentegen terug, met 38 procent tot 5,3 miljoen.

Dat heeft het bouwconcern dinsdag bekendgemaakt. De omzetstijging is vrij wel volledig te danken aan de goede gang van zaken in de woningbouw. De opbrengsten uit deze activiteit stegen met een kleine 2 procent naar 207 miljoen.

Woningbouw is daarmee veruit de belangrijkste tak van sport voor Trebbe. Utiliteitsbouw leverde de onderneming afgelopen jaar 76 miljoen aan omzet op.

Goedgevulde orderportefeuille stevig fundament voor komende jaren

Directeur Hein Trebbe jr rekent ook dit jaar weer op vooruitgang. “De goedgevulde orderportefeuille biedt een stevig fundament voor 2019 en verdere jaren”, laat hij weten in een toelichting op de cijfers. De topman verwacht dat de omzet van de woningbouwconcepten BasisWonen en HoogWonen te consolideren. De omzet van Utiliteit & Specials zal licht toenemen evenals de omzet van BestaandWonen.

“Doordat ons kenniscentrum Utiliteit & Specials dit jaar een aantal grote werken in uitvoering heeft of neemt, neemt onze omzet dit jaar verder toe”, aldus Trebbe. “Als gevolg van prijsstijgingen van materiaal en uit te besteden werkzaamheden en het aanhoudende scherpe prijsniveau verwachten we dat het nettoresultaat voor 2019 vergelijkbaar zal zijn aan het resultaat in 2018.”

Trebbe waarschuwde vorig jaar al dat de winst over 2018 waarschijnlijk wat lager zou uitvallen als gevolg van stijgende bouwkosten.

Structuur aangepast vanwege overspannen markt

De bouwer heeft inmiddels zijn structuur aangepast om de overspannen markt het hoofd te kunnen bieden. Zo is de regionale indeling los te gelaten en wordt er gewerkt vanuit kenniscentra. De focus ligt sindsdien op dienstverlening, verduurzamen, betaalbaar bouwen en stuur op cultuur.

Ook werd eind vorig jaar het werkgebied en de activiteiten uitgebreid middels de overname van Giesbers, dat vestigingen heeft in Rotterdam, Wijchen en Nieuwegein.

Reageer op dit artikel