nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf woningbouwprojecten met een BREEAM-certificering

woningbouw 564

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf woningbouwprojecten met een BREEAM-certificering
West Beat Amsterdam

In de reeks opmerkelijke bouwprojecten uit Bouwberichten.nl dit keer vijf woningbouwprojecten met een uiterst duurzaam karakter. Ze krijgen allemaal een BREEAM-certificering.

 

  1. Appartementencomplex Jonas in Amsterdam IJburg 

Jonas Amsterdam

Bouwen van 273 appartementen (waarvan 190 huur -en 83 koopappartementen) / kantoren, horeca, filmzaal en gemeenschappelijke huiskamer in plint / ondergrondse parkeergarage aan de Krijn Taconiskade. Project ‘Jonas’. Kavel 42A, IJburg, De Rede van IJburg. Duurzaam project vanwege BREEAM Outstanding certificering. Start verkoop staat gepland voor juni 2019.

  1. Appartementencomplex LINK! in Haarlem

LINK Haarlem

Bouwen van 90 huurappartementen / gemeenschappelijk ruimte voor feesten op de kruising Schipholweg / Prins Bernhardlaan. Slachthuisbuurt blok II. Project’ LINK!’. Het project is gasloos en zal het duurzaamheidslabel BREEAM Excellent krijgen.

  1. Appartementencomplex West Beat in Amsterdam

West Beat Amsterdam

Bouwen van 150 appartementen / commerciële ruimtes / ondergrondse parkeerkelder met 117 plaatsen op Kavel F in het gebied Lelylaan 2B aan de Delflandlaan 2B. Project ‘West Beat’, onderdeel van project Podium Amsterdam. Duurzaam project vanwege ‘All-Electric’ (gasloos) / BREEAM Excellent.

  1. Multifunctioneel complex Wonderwoods in Utrecht

Wonderwoods Utrecht

Bouwen van een multifunctioneel complex ‘Wonderwoods’ met twee torens (90m en 70m hoog) met in totaal ca. 300 woningen (120 koopwoningen / 180 huurwoningen) / commerciële functies (27.000 m2, waaronder kantoor / horeca/ fitness / winkels / educatie) / ca. 200 parkeerplaatsen / inpandige fietsenstalling met ca. 2.500 plaatsen aan het Jaarbeursboulevard / Croeselaan. Locatie ook bekend als ‘Healthy Urban Quarter’. Duurzaam project vanwege een verticaal bos met 360 bomen / 9.640 struiken en heesters / 150 m2 PV-panelen / WKO / triple-glas / BREEAM-certificering. Stefano Boeri Architetti ontwerpt de 90 meter hoge ‘Hawthorn Tower’. MVSA ontwerpt de toren van 70 meter hoog. Arcadis is de landschapsarchitect.

  1. Appartementencomplex HAUT in Amsterdam

Haut Amsterdam

Bouwen van een appartementencomplex met 52 appartementen / bedrijfsruimte met gym op de begane grond / ondergrondse parkeergarage/fietsenstalling (ca. 2800 m2) aan de Korte Ouderkerkerdijk 1A1. Project ‘HAUT’. Betreft voormalige aanbesteding voor Tender Optiecontract Blok 1 Amstelkwartier. Duurzaam project vanwege houtbouw / BREEAM Outstanding / PV-panelen (1.250 m2) / helofytenfilter op dak. W-installateur bekend bij aannemer.

Meer BREAAM-projecten:

Meer BREAAM-projecten:

 

Reageer op dit artikel