nieuws

Mega-opdracht voor modulaire bouwer Ursem in de maak

woningbouw 2418

Mega-opdracht voor modulaire bouwer Ursem in de maak
Yotel, gebouwd door Heddes en Ursem. Foto: Ursem

Modulaire bouwer Ursem is dicht bij een overeenkomst met een grote commerciële vastgoedpartij om langdurig drie- à vierhonderd woningen per jaar te produceren.

Het gaat om een “projectoverstijgende opdracht”, zegt Niels Doodeman, directeur van Heddes en ook verantwoordelijk voor Ursem, waarin het moederbedrijf Ballast Nedam een groot belang heeft.

Ook corporaties weten de fabriek in Wognum volgens hem steeds beter te vinden. Zo zijn Eigen Haard en Wooncompagnie bezig met een aantal projecten met honderden woningen. Schouten Techniek, onder leiding van Coos Schouten, is een van de andere aandeelhouders van Ursem.

Modulair bouwen oplossing tegen hoge bouwkosten

Ursem leverde onder andere modules voor Hotel Jakarta in Amsterdam en het door Heddes gebouwde Yotel in Amsterdam- Noord. Ursem streeft ernaar de fabriek elke dag een paar modules te laten produceren.

Volgens Doodeman is modulair bouwen een van de oplossingen tegen de hoge bouwkosten, net als prefab-gevels, metselrobots en droogstapelsystemen.


Lees donderdag het interview met Niels Doodeman in de krant of nu online: Het Westfriese lef van Heddes: ‘Laat die vakman ook een goede boterham eten. Ik gun het hem wel.”

 

 

Reageer op dit artikel