nieuws

FIOD verdenkt installateur uit Nijmegen van grootschalige fraude met warmtepompen

woningbouw 3175

FIOD verdenkt installateur uit Nijmegen van grootschalige fraude met warmtepompen

De FIOD heeft woensdag de woning en het bedrijfspand van een installateur uit Nijmegen doorzocht, zo bericht het regionale dagblad De Gelderlander. De FIOD verdenkt de 36-jarige eigenaar van het installatiebedrijf van fraude. Hij zou bewoners hebben aangezet subsidies aan te vragen voor de aanschaf van warmtepompen, die nooit werden geïnstalleerd.

Volgens de krant zou hij voor een bedrag van circa 100.000 euro hebben gefraudeerd. De Gelderlander bericht dat de FIOD beslag heeft gelegd op de administratie en contant geld van de man.

De huiseigenaren deden de aanvraag voor de subsidie, die zij dan weer cash aan de Nijmeegse monteur uitkeerden.

Uit onderzoek is gebleken dat de Nijmegenaar aan huiseigenaren vroeg een aanvraagformulier voor subsidie op warmtepompen in te vullen, waarvoor zij van hem in ruil enkele honderden euro’s in contanten ontvingen. De huiseigenaren deden de aanvraag voor de subsidie, die zij dan weer cash aan de Nijmeegse installateur uitkeerden.

De RVO heeft de eindverantwoordelijkheid over de verstrekking van subsidies voor warmtepompen. Uit een steekproef van de RVO, dat een aantal adressen bezocht, bleek echter dat zo’n 70 procent van de subsidie-aanvragers helemaal geen warmtepompen had geïnstalleerd.

De RVO schakelde vervolgens de FIOD in.

Reageer op dit artikel